Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Melngalvju namā atkal būs Rīgas balle

SKAISTA TRADĪCIJA. Lai Rīgas balle kļūtu par neaizmirstamu notikumu, jau šobrīd notiek gatavošanās. Par to parūpēsies projekta vadītāja Natālija Tumševica (no kreisās), programmas Avanti vadītāja Inna Davidova, Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks un Porsche centrs Rīga direktore Anete Bilzēna © F64

Melngalvju namā 9. septembrī otro reizi notiks Rīgas balle, kurā liks akcentu uz klasisko eiropiešu un tradicionālo latviešu kultūras vērtību atjaunošanu un saglabāšanu, kā arī uz Latvijas un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē.

Pasākumā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, Latvijas Nacionālā baleta dejotāji Raimonds Martinovs un Jūlija Brauere, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, profesionālie balles deju dejotāji, kā arī seno latviešu tautas instrumentu izpildītāji. Balles muzikālo pavadījumu nodrošinās simfoniskie un džeza orķestri, kas izpildīs Johana Štrausa, Pētera Čaikovska, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa un citus skaņdarbus, kā arī modernākas deju kompozīcijas.

Pasākuma oficiālo daļu tradicionāli atklās jauniešu pāri, kuri izgājuši īpašu atlasi lielākajās Latvijas augstskolās. Debitanti izpildīs atklāšanas polonēzi un Vīnes valsi, pēc kura viesi varēs pievienoties. Jāpiebilst, ka Rīgas balles nemainīga tradīcija ir stingrs protokols: vīriešiem fraka, smokings vai tumšs svinīgs uzvalks ar pieskaņotu kaklasaiti - tauriņu, dāmām - garā vakarkleita.

Ballē notiks arī akcija, kurā savāktie līdzekļi paredzēti talantīgu bērnu atbalstam dažādās kultūras nozarēs.