Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Vidzemē četrus gadus vecs bērns iedzer pretblusu līdzekli

Vidzemes pusē trešdien slimnīcā nogādāts četrus gadus vecs bērns, kurš bija iedzēris pretblusu līdzekli, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Pieaugušo nepieskatīts, bērns bija piekļuvis pretblusu līdzekļa iepakojumam, to atvēris un iedzēris. Izsaukti ātrās palīdzības mediķi, kuri zēnam uz vietas izskalojuši kuņģi un nogādājuši viņu slimnīcā.

Vairāki bērni trešdien cietuši, applaucējoties ar karstu šķidrumu. Rīgā termiskus apdegumus guvuši gadu un divus gadus veci mazuļi, kuri nogādāti bērnu slimnīcā, bet Latgalē ar karstu ūdeni kājas applaucējusi septiņus gadus veca meitene. Arī viņa ar ātro palīdzību nogādāta slimnīcā.

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī trīs cilvēkiem, kurus bija sakoduši suņi. Slimnīcā ar kodumiem kājās nogādāts astoņus gadus vecs zēns, 41 gadu vecs vīrietis un 39 gadus veca sieviete.

Rīgā rokas traumu guvis 46 gadus vecs vīrietis, kuram uzbraukusi velorikša. Viņš gan pēc apskates no hospitalizācijas atteicies.