Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

VĒRTS IZMĒĢINĀT: 9 dienās mīnus 9 kilogrami

TRĪS MONO DIĒTAS. Dietoloģes Margaritas Koroļovas piedāvātā Deviņu dienu diēta sastāv no trim daļām, kur katrā akcents tiek likts uz vienu produktu – rīsiem, vistas gaļu un dārzeņiem © depositphotos.com

Pēc Krievijā populārās dietoloģes Margaritas Koroļovas sastādītajiem uztura ieteikumiem pie slaidākām figūrām esot tikušas daudzas krievu kino un estrādes zvaigznes, tostarp dziedātāji Nikolajs Baskovs un Nadežda Babkina. Varbūt ir vērts pamēģināt viņas ieteikto Deviņu dienu diētu, kuras laikā iespējams zaudēt pat līdz deviņiem kilogramiem liekā svara, vienlaikus attīrot organismu un stiprinot imunitāti.

Margaritas Koroļovas ieteikumiem var uzticēties, jo, kā liecina informācija viņas mājaslapā margaritakoroleva.ru, viņa ar izcilību beigusi I. M. Sečenova Maskavas Medicīnas institūta Ārstniecības fakultāti, pēc tam specializējusies kardioloģijā. Jau vairāk nekā 20 gadu viņa strādā estētiskajā medicīnā un esot bijusi viena no pirmajām Krievijā, kura sāka sastādīt individuālas programmas svara korekcijai un figūras modelēšanai. Viņa ir izstrādājusi savu metodiku, kā veiksmīgi samazināt svaru, vienlaikus uzlabojot veselību un dzīves kvalitāti. Margarita Koroļova savu izglītību estētiskajā medicīnā papildinājusi ne tikai Krievijā vadošajās klīnikās, bet arī Francijā, Itālijā, Spānijā, Japānā, Amerikā, Lielbritānijā, Dienvidkorejā un Ķīnā. To apliecina dietoloģijā, fizioterapijā un dermatokosmetoloģijā iegūtie vairāk nekā 50 diplomu un sertifikātu. Viņa ir 22 zinātnisko darbu un vairāku grāmatu autore. Pirmā no tām - Легкий путь к стройности. Похудеть навсегда! -, kas izdota 2009. gadā, pārdota vairāk nekā piecsimt tūkstošos eksemplāru.

Margaritas Koroļovas Deviņu dienu diēta sastāv no trim daļām, kur katrā akcents tiek likts uz vienu produktu - rīsiem, vistas gaļu un dārzeņiem. Pirmie divi ir bagāti attiecīgi ar ogļhidrātiem un olbaltumvielām, bet dārzeņi - ar šķiedrvielām, kas diētas finālā palīdz veikt ģenerāltīrīšanu, atbrīvojot kuņģa un zarnu traktu no toksīniem un šlakvielām.

Diētas pirmajā posmā - pirmās trīs dienas - jāēd tikai vārīti rīsi. Tie iepriekš jāsagatavo: 250 g rīsu vakarā pārlej ar aukstu ūdeni, no rīta noskalo un aplej ar verdošu ūdeni (1:2), vāra 15 minūšu. Gatavus sadala sešās vienādās daļās un ēd apmēram ik pa stundai. Pēdējā maltīte nedrīkst būt vēlāk kā pulksten astoņos vakarā.

- Katrā rīsu dienā Margarita Koroļova iesaka apēst arī trīs ēdamkarotes medus (atsevišķi, nejaucot ar rīsiem) un izdzert vismaz divarpus litrus ūdens (bez gāzes).

Diētas otrajā posmā - no ceturtās līdz sestajai dienai - jāēd tikai vārīta vistas gaļa. Tvaicētai vistai (1,2 kg) noņem ādu, atdala no kauliem un sadala sešās vienādās daļās, kas, līdzīgi kā rīsi, ik pa stundai, pusotrai jāapēd līdz pulksten astoņiem vakarā.

- Medus šajās dienās nav atļauts, bet ūdens gan - divarpus litri ir obligāti.

Diētas trešajā posmā - no septītās līdz devītajai dienai - jāēd tikai dārzeņi. Dienas laikā jāapēd 500 gramu svaigu un 500 gramu sautētu dārzeņu. Bez sāls. Tie, protams, jāsadala sešās porcijās un jāapēd līdz pulksten astoņiem vakarā.

- Šajās dienās ūdenim, kas jāizdzer vismaz divi litri, var pievienot medu. Neierobežotā daudzumā tiek atļauta arī zaļā tēja.

***

IESAKA

• ne biežāk kā reizi sešos mēnešos

NEIESAKA

• grūtniecēm

• māmiņām, kas baro mazuli ar krūti

• cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz anēmiju

• jaunākiem par 18 gadiem