Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

UZTURS: Tauki no taukiem atšķiras - no kuriem labāk izvairīties?

© Publicitātes foto

2.lapa

Piesātinātās taukskābes

Piesātinātās taukskābes zināmas arī kā palmitīnskābe un stearīnskābe. Parasti tās istabas temperatūrā ir cietas un galvenokārt atrodas augu un dzīvnieku taukos - gaļā, kā arī palmu eļļā. Pārāk daudz piesātināto taukskābju uzturā palielina sirds slimību risku, veicina saslimšanu ar vēzi, kā arī aptaukošanos. Tās paaugstina arī “sliktā” holesterīna līmeni asinīs, kas liecina par asinsvadu sieniņu iekaisumu, un parasti noved pie izmainīta asins sastāva.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā