Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

NODERĪGI: Lietas, kas tev noteikti jāzina pirms ievārījuma gatavošanas

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Vasara ir īstais laiks, kad sagatavot dažādus kārumus rudenim un ziemai. Šoreiz "Rimi gardēžiem" sagatavojis praktisku apkopojumu ar lietām, kas katram būtu jāzina pirms ievārījuma gatavošanas.

Ievēro pareizo cukura proporciju

1:1 cukura un augļu/ogu proporcijai ir lielāka nozīme nekā tikai saldums. Cukurs šajā gadījumā strādā kā dabīgs konservants un neļauj produktam sabojāties. Tikko ievārījumā ir pārāk maz cukura attiecībā pret pārējiem produktiem, pastāv risks, ka ievārījums ātri sabojāsies. Ja vēlies, lai tas būtu skābāks, pievieno citronu sulu vai skābus augļus, ogas, kā, piemēram, cidonijas, dzērvenes.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā