Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Patversmes: Neraudiet un nedraudiet saistībā ar vasarnīcu kaķēniem

© F64

Pēdējās divas nedēļas katru dienu patversmēs dzird lūgšanos, diedelēšanu, šantažēšanu, draudus, lamas saistībā ar vasarnīcu un mazdārziņu rajonu kaķēniem.

Divas kundzītes raud par četriem pusaudzīšiem un viņu māmiņas jau nākamajiem sešiem mazuļiem... Vīrietis draud visus noslīcināt - piecus kaķēnus ar māmiņu... Vīrs ar sievu draud atvest un pie patversmes izmest kaķeni ar sešiem kaķēniem, lai gan paši īsti nesaprot, kā noķert, jo neviens rokās nedodas... Pensionārs lamājas: kam tad patversmes domātas, ja kaķeni ar četriem kaķēniem nevar paņemt...

Visu ļaužu stāsti vienādi: pieklīda kaķenīte, sāku barot, atveda kaķēnus - nu kā nebarosi, tagad braucu prom, pa ziemu nosals... Un cilvēki nedzird, kad tiek teikts: kaķene ir jāsterilizē bezmaksas programmā! Tikai maļ savu maļamo: bet tā nav mana kaķene. Visās Latvijas pamalēs mītošie kaķēni un viņu māmiņas nav arī patversmju kaķi, tāpēc nevajag gānīties, dzirdot atteikumu tos uzņemt, jo tādu kvantumu kaķu nav reāli izglābt.

Lūdzu, sadzirdiet un saprotiet: līdzko jūsu uzmanības lokā nonāk svešs kaķis, kurš kādā vietā uzturas vairāk nekā pāris dienu, nekavējoties meklējiet iespējas viņu sterilizēt! Visā Latvijā darbojas vairākas gan pašvaldību finansētas, gan sabiedrisko organizāciju no ziedojumiem uzturētas bezmaksas sterilizācijas programmas. Ir tikai jāgrib dzīvniekam tik tiešām palīdzēt, saprotot, ka viena kaķa vietā pēc diviem mēnešiem var būt jau astoņi, pēc pāris mēnešiem - vēl astoņi utt. Kurš tādu baru spēj uzņemt, ārstēt, izbarot un vēl visiem jaunas mājas atrast?

Tiesa, šobrīd jau lēnītēm visas bezmaksas sterilizācijas programmas tiek apturētas, jo gada aukstajos mēnešos kaķus operēt nedrīkst, taču, līdzko pavasaris klauvēs pie durvīm, meklējiet iespēju izdzīvojušos sterilizēt. Ko iesākt ar jau esošajiem? Piedodiet, bet atbildes nav ne man, ne citu patversmju ļaudīm...

Par Rīgas patversmē Labās mājas pajumti radušajiem suņiem un kaķiem interesējieties pa tālruni: 26617636 vai internetā: www.patversme.lv.