Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

VESELĪBA: Kā palīdzēt savai ādai rudens laikā

© chezbeate/pixabay.com

2.lapa

Rūpes par sejas ādu vēsā laikā - attīrīšana

Tā sastāv no četriem posmiem, un ir vienāda neatkarīgi no ādas tipa.

1. Dekoratīvās kosmētikas noņemšana, ādas notīrīšana ar speciālu pieniņu. Lūpu zonai var izvēlēties augu eļļu. Līdzekļus uzklāj uz ādas ar apļveida kustībām, minimāli uzspiežot ādai.

2. Mazgāšana. Vēsā laikā ieteicams seju mazgāt ar putām vai mazgāšanas krēmiem, kas piemēroti sausai un jutīgai ādai, lai mazinātu kairinājumu. Ideāli būtu attīrīšanas līdzekļi, kas neattauko un nebojā ādas hidrolipīdu slāni. Tā ir plēvīte, kas veidota no taukiem, sviedru dziedzeru sekrēta, taukskābēm un pārragotām šūnām. Šis slānis nodrošina ādas skābo pH līmeni robežās no 4,7 līdz 5,7 un veido barjeru pret mitruma zudumu.

3. Papildu attīrīšana - ādas atmirušo šūnu atlobīšana, lietojot pīlingu vai skrubi. To drīkst darīt ne biežāk kā reizi nedēļā. Ziemā jāizvēlas tādi papildu attīrošie līdzekļi, kas ir ar krēmveida bāzi, maigi atloba ādu un to netraumē. Pēc skrubja var likt barojošas maskas - jutīgai ādai divas līdz trīs reizes nedēļā, taukainai - reizi nedēļā.

4. Tonizēšana. Sausai un jutīgai ādai jāizvēlas toniks, kas noņem kairinājumu. Taukainai ādai lieto toniku ar savelkošu, poras sašaurinošo iedarbību. Toniks atsvaidzina ādu, noņem attīrīšanas līdzekļu paliekas, nomierina un atjauno ādas pH līmeni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā