Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Top 7 padomi matu krāsas noturībai vasarā

© depositphotos.com

Ja vēlaties, lai krāsoti mati arī vasaras saulē izskatās veselīgi un mirdzoši, lai krāsa turas pēc iespējas ilgāk, matiem šajā sezonā nepieciešamas papildu rūpes un uzmanība.

Kā saglabāt matu krāsu un padarīt to noturīgāku krāsotos matos, skaidro zīmola Dove vadītāja Kertu Kai Poldvere.

IZVĒLIETIES PRODUKTUS AR NORĀDI «KRĀSOTIEM MATIEM»

Matu krāsa var padarīt matus porainus, kā rezultātā tie daudz vieglāk absorbē un atbrīvojas no mitruma. Un katru reizi, kad mati saskaras ar mitrumu, tas var izraisīt krāsu molekulu zudumu. Tieši tāpēc ir svarīgi izmantot matu kopšanas līdzekļus, kas ir īpaši izstrādāti krāsotiem matiem.

* Lai palīdzētu aizsargāt matu krāsu, jāizmanto krāsu aizsargājoši šampūni un kondicionieri, kas stiprina matus, sniedz tiem spīdumu, apjomu un mirdzumu.

RETĀK MAZGĀJIET MATUS

Ja vēlaties izvairīties no tā, ka ūdens no matiem nomazgā krāsu, tad atbilde ir vienkārša: mazgājiet matus retāk.

* Lai saglabātu dabiskās eļļas, kas atjauno krāsotus matus, mazgājiet matus ar šampūnu tikai divas vai trīs reizes nedēļā, ne biežāk kā katru otro dienu. Tas palīdzēs matu krāsai noturēties ilgāk, kā arī saglabās tos veselīgus.

MAZGĀJIET AR SILTU, SKALOJIET AR VĒSĀKU ŪDENI

Mazgājot matus ar karstu ūdeni, matu kutikula tiek atvērta, un tas ļauj matu krāsai nomazgāties. Izmēģiniet mazgāt matus ar siltu ūdeni un pēc kondicioniera ieklāšanas izskalojiet tos ar vēsu ūdeni.

* Silts ūdens ļauj šampūnam un kondicionierim iekļūt matos un tos attīrīt, bet vēss ūdens palīdz izolēt mitrumu no kondicioniera, vienlaikus novērš matu izbalēšanu un noslēdz matu kutikulas.

LIETOJIET KONDICIONIERI AR KRĀSU AIZSARGĀJOŠU EFEKTU

Mazgājot matus, izvēlieties kondicionieri, kuram piemīt krāsu aizsargājošs efekts. Kondicionieris paredzēts matu aizsardzībai, veselības atjaunošanai, jo īpaši, ja mati ir bojāti. Mati, kuros tiek ieklāts kondicionieris, izskatās daudz spožāki.

* Kondicionieris mitrina, baro un neļauj matiem kļūt sausiem un ievainojamiem.

IZVAIRIETIES NO FĒNA, LOKU IEVEIDOTĀJA UN TAISNOTĀJA

Krāsoti mati ir jutīgāki pret bojājumiem, tādēļ jāizvairās no fēna, loku ieveidotāja un taisnotāja izmantošanas. Jo īpaši vasarā, kad mati jau tāpat tiek pakļauti karsto UV staru iedarbībai. Cik vien iespējams, ļaujiet matiem izžūt dabiskā ceļā.

* Ja pēc krāsu aizsargājoša šampūna

un kondicioniera tiek izmantots kāds karstuma avots, tad noteikti uzklājiet

uz matiem produktus, kas aizsargā no karstuma.

* Ja tomēr nepieciešams izžāvēt matus ar fēnu, tad iestatiet fēnam pēc iespējas zemāku temperatūru.

SARGĀJIET MATUS NO TIEŠIEM SAULES STARIEM

Ultravioleto staru ietekmē mati - gan dabiski, gan krāsoti - izbalē, kļūst sausi, trausli un nespodri, tie zaudē vijīgumu, apjomu un elastību. Lielākam riskam tiek pakļauti ķīmiski bojāti, gari un krāsoti mati. Arī sāļais jūras ūdens un smiltis matus padara nepakļāvīgus.

* Pirms došanās tiešos saules staros, izvairieties no matu želejas vai eļļas lietošanas, jo saule šos līdzekļus uzkarsē, un tas savukārt padara matus sausus.

* Neķemmējiet matus uzreiz pēc peldēšanās, citādi tie sāks šķelties.

* Lai matos nenogulsnētos sāls, izmazgājiet tos uzreiz pēc peldēšanās jūrā.

IZVĒLIETIES SABALANSĒTU UZTURU

Spēcīgiem matiem nepieciešama sabalansēta, daudzveidīga, ar olbaltumvielām, minerālvielām un A, B un C vitamīniem bagāta diēta.