Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

3 padomi kā senioram izvēlēties viedtālruni

© Pixabay

Sabiedrībā ir radies priekšstats, ka vecāki cilvēki nereti joprojām dod priekšroku tā sauktajiem “podziņu telefoniem”, jo no viedtālruņa iegādes viņus attur gan to cena, gan sajūta, ka ierīce ir sarežģīta lietošanai. Savukārt pircēju iepirkšanās paradumi norāda, ka seniori, lai gan sākumā ir skeptiski, bet arvien vairāk saprot, cik nozīmīgu lomu viedtālrunis var ieņemt ikdienā un, piemēram, viņu saziņā ar ģimeni. Tālruņu ražotājs Huawei kopā ar mobilo operatoru LMT sniedz vērtīgus padomus, kā izvēlēties piemērotāko tālruni senioram.

Izvēlēties ērtu un praktisku telefonu par labu cenu

Brīdī, kad izdarīta izvēle par labu viedtālrunim, senioram svarīgi no plašā telefonu klāsta izvēlēties sev piemērotāko un ērtāko ierīci. Seniori augstu novērtē ne tikai pietiekami lielu ekrānu, latviešu valodas pieejamību un baterijas noturīgumu, bet arī skaļuma stiprumu un rakstzīmju izmēra mainīšanas opcijas pieejamību, neaizmirstot arī to, cik telefons ir draudzīgs pircēja maciņam.

“Huawei, izstrādājot Y sērijas tālruņus, ņēmuši vērā visu paaudžu telefonu lietotāju vēlmes, parūpējoties par līdz pat 5,99 collu lieliem ekrāniem, ietilpīgām un energoefektīvām baterijām, kā arī viegli saprotamu lietotāja saskarni (interfeisu) ar maināmu ikonu un burtu lielumu opciju. Šīs ierīces piedāvā visas mūsdienīgās funkcijas un iespējas, saglabājot ļoti pieejamas cenas, kas seniorus iedrošina pirmā viedtālruņa iegādei,” atklāj Huawei Consumer Business Group Baltijas reģiona ģenerāldirektors Jaņs Fejs​.

“Pirmo reizi iepazīstoties ar telefonu un tā funkcijām, jāapgūst visas fiziskās pogas un to funkcijas telefonā. Telefonā var ieslēgt tā saukto vienkāršoto režīmu, kurš atvieglotai telefona lietošanai atstāj būtiskākās funkcijas. Senioru apmācot darboties ar viedtālruni, jāatceras, ka visa informācija par telefona lietošanu ir jāpasniedz pakāpeniski nevis uzreiz,” stāsta LMT Retail & Logistics valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš.

Neaizmirst par tālruņa kameras kvalitāti

Neatņemama viedtālruņu sastāvdaļa neapšaubāmi ir tā kamera, kurām visi tālruņu ražotāji velta arvien vairāk uzmanības, lai nodrošinātu lietotājiem aizvien plašākas iespējas un kvalitatīvākas bildes. Veidojot Y sērijas ierīces, Huawei parūpējušies arī par lieliskām priekšējām un aizmugurējām kamerām, kas noder gan atmiņu iemūžināšanai, gan saziņai.

LMT eksperti ikdienā ir pamanījuši, ka arī seniori arvien vairāk novērtē kameras iespējas, jo augstā kvalitātē ir iespējams nofotografēt mazbērnus ar skolas diplomu rokā vai dārzā izaudzētu ziedu pušķi. Tādēļ tālrunim nepieciešama laba, kvalitatīva kamera, kas ļaus iemūžināt skaistākos dzīves mirkļus.

Nebaidīties no tehnoloģijām, bet izmantot tās savā labā

Kā jau minēts iepriekš, pircēju iepirkšanās paradumi norāda, ka seniori, lai gan sākumā ir skeptiski, bet arvien vairāk saprot, cik nozīmīgu lomu viedtelefons var ieņemt, piemēram, viņu saziņā ar savu ģimeni. Videozvans Whatsapp lietotnē dēlam, kurš dzīvo Kanādā, ikdienā “izmaksā” vien pāris klikšķus uz ekrāna. Tas motivē apgūt tehnoloģiju sniegtās iespējas un ikdienā būt par soli tuvāk sev mīļajiem, jo nereti bērni un vecāki dzīvo dažādās pilsētās vai pat valstīs.

„Tāpat seniori priecājas par iespējām saņemt informāciju par sabiedriskā transporta kustības laikiem, lasīt jaunākās ziņas viņiem aktuālos tematos, iepazīties ar laika ziņu prognozēm - svarīgi, lai tas viss ir pieejams vienkāršā un pārskatāmā formātā,” stāsta R. Kalniņš.