Virtuve

8.nov 2014
Dateles sauc arī par tuksneša maizi un dzīvības ogām, jo tās spēj nodrošināt cilvēku ar daudzām svarīgām uzturvielām.
 
25.mai 2014
Kādus ēdienus pagatavot bērnu ballītei? Pirmajā mirklī var šķist, ka tas ir vienkārši, lai pasākums izdotos garšīgs, jautrs un svinīgs. Protams, organizējot dažādus pasākumus bērniem, dzimšanas dienas svinības vai izlaidumu pirmsskolas izglītības iestādē, pirmais, kas nepieciešams, – fantāzija.
 
11.mai 2014
Vienkārša garšīga kūka, ko izcept Māmiņdienā.
 
10.mai 2014
Maigais ābeļziedu sniegs un dabas veldzējošo smaržu mākonis ik gadu pašā maija plaukumā atgādina par Mātes dienu.
 
3.mai 2014
Kas gan varbūt vienkāršāks un garšīgāks par ceptu vistas fileju.
 
3.mai 2014
No kā vārīt dienišķo rīta biezputru – tas katra paša un garšas kārpiņu ziņā: izvēle ir gana plaša. Nez kāpēc vēl aizvien rīsu, griķu vai mannas putru pieņemts gatavot pavisam pliekani, vienkārši un pasniegt galdā ar kādu mērci, ievārījumu vai sviestu.
 
25.apr 2014
Ar āboliem, ar biezpienu, ar rabarberiem, ar dažādām ogām, ar zapti un drumstalām – plātsmaizes mums, latviešiem, ir sen zināma un pašsaprotama kulinārā mantojuma sastāvdaļa, ko, laikam ejot, esam iemanījušies arī mūsdienīgot un papildināt ar jauniem akcentiem un vēl nebijušām produktu kombinācijām.
 
24.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Kad mājās gaidāmas viesības, Gunta iesaka pagatavot tiramisu kūku.
 
23.apr 2014
Lieldienās katra saimniece cenšas nokrāsot vairāk olu, lai pietiktu gan tradicionālām kaujām, gan svētku galdam. Taču bieži vien tās paliek pāri, bet, kā zināms, vārītas olas ilgi uzglabāt nevar un ar majonēzi visas apēst arī nav iespējams.
 
20.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem.
 
19.apr 2014
Šie eleganti vienkāršie, taču sātīgie salāti noteikti patiks gan kārtīgi paēst mīlošajiem, gan lieko kaloriju skaitītājiem.
 
16.apr 2014
Sagaidot Lieldienas var iepazīties ar vairākām olu salātu receptēm, jo olas jau parasti tiek sakrāsotas vairāk. Velāk vairs nevilina pat viena skaisti krāsota vārīta ola, bet turēt ledusskapī vārītas olas arī negribas.
 
15.apr 2014
Balotīne ir franču pavāru izgudrojums, un vārdam ballotine ir gluži prozaiska nozīme – sainītis, pauniņa. Gaļa tiek atbrīvota no kauliem,tad to izplacina, pārliek ar pildījumu un satin vai sasien veltnī.
 
12.apr 2014
Latviešu garšas kārpiņām neierasts pupiņu zupas variants.
 
11.apr 2014
Ēst gatavošanas veidu ir daudz, lai rezultātā varētu iegūt garšīgu un aromātisku ēdienu. Kā zināms, ēdienu var cept, sautēt, vārīt vai tvaicēt. Par visveselīgāko ēdiena gatavošanas veidu tiek uzskatīta tvaicēšana.
 
10.apr 2014
No iepriekšējās dienas pusdienām pāri palikuši makaroni, gabaliņš siera, kāda karote skāba krējuma un tomātu mērce arī atradīsies un ja ledusskapī aizķērušās vēl nenotiesātās kotletītes iznāks karaliskas vakariņas.
 
6.apr 2014
Groziņus var nopirkt arī gatavus, var nopirkt mīklu, bet, ja ir uzņēmība un vairāk laika, tos var gatavot arī mājās. Lai pagatavotu groziņus, nevajag daudz laika.
 
6.apr 2014
Ierasts, ka salāti pieder tikai pie aukstajiem ēdieniem, taču tā nav. Tradicionālās salātu sastāvdaļas mūsdienās papildina visdažādākie produkti. Biežāk, protams, izvēlamies svaigus salātus, kuros galvenā sastāvdaļa ir dārzeņi, bet vēsākā laikā ēdienkartē nereti tiek iekļauti siltie salāti, kurus patiesībā var uzskatīt par otrajiem ēdieniem, jo tie ir pikanti.
 
5.apr 2014
Pastētei var izmantot ne tikai aknas, bet arī citus produktus, ko var samalt un pārvērst smērējamā masā, un tad papildināt sviestmaizi.
 
30.mar 2014
Korejiešu burkānu salātus, kas ir pietiekami populāri, ne visi uzdrošinās gatavot mājās, bet pērk tirdzniecības vietās. Iemesls – ne vienmēr tie sanāk tādi, kā gribētos.
 
28.mar 2014
Franču tradicionālo brokastu maizīti – kruasānu, kas ir cienīga piedeva pie rīta kafijas vai citā ēdienreizē – ar karsto šokolādi,var nopirkt dažādās tirdzniecības vietās, taču čaklākie kulināri cep paši šos brīnišķīgos mīklas trijstūrīšus.
 
28.mar 2014
Štovēti kāposti – latviešu virtuves klasika: sulīgi, smaržīgi, sātīgi, ar katru karsēšanas reizi arvien gardāki un gardāki... Protams, katrai namamātei ir sava, viņasprāt – tā vienīgā un vispareizākā recepte, bet: cik reizes kāposti garšoti, tik dažādas un atšķirīgas bijušas to garšas.