Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

Ievārījums gardēžiem

© publicitātes

Ievārījumu gatavošana ir vienkārša, tomēr, lai to pagatavotu patiešām labu un garšīgu ir vajadzīgs laiks – ogu ievākšana, ogu sagatavošana, vārīšanas process... Varbūt labāk izvēlēties burciņu no veikala plaukta? Uzņēmums Milda KM var lepoties ar daudzu gadu pieredzi konservētu dārzeņu, ievārījumu, tomātu mērču un kečupu, kā arī majonēžu izstrādē un ražošanā.

 Tā sortimentā ir vairāk nekā 130 produktu. Uzņēmums aktīvi strādā, lai radītu jaunus produktus un paplašinātu sortimentu. Lielākā daļa tajā ražoto produktu ir apzīmēti ar zaļās lapiņas simbolu, kas apliecina, ka produkts nesatur konservantus, tiem nav pievienoti garšas pastiprinātāji un krāsvielas. Produkciju ar Mildas zīmolu vienmēr raksturo izcila kvalitāte, jo sastāvā ir augstvērtīgas izejvielas.

Daudzveidīgo Mildas produktu klāstu papildinājuši arī garšīgi ievārījumi ar iecienītām – zemeņu, upeņu, brūkleņu, ķiršu un aveņu – garšām. Tos gatavo no svaigām ogām, kam pievienots tikai cukurs. Ražošanas procesā netiek pievienoti konservanti, taču ievārījums tiek rūpnieciski sterilizēts, tāpēc neatvērtu to var uzglabāt līdz trīs gadiem. Produkta 350 g tilpums izveidots, lai saldais našķis būtu izdevīgs pirkums gan lielākām, gan mazākām ģimenēm. Ievārījumiem ir plašas izmantošanas iespējas – ne tikai kā piedevai, bet arī kā dažādu ēdienu sastāvdaļai, gatavojot saldos, kokteiļus, konditorejas izstrādājumus un citus.

Ķiršu gredzeni

Sastāvdaļas: 125 g sviesta, 25 g cukura, ola, pustējkarote mandeļu ekstrakta, 225 g kviešu miltu, tējkarote cepamā pulvera, 180 g Mildas ķiršu ievārījuma.

Pagatavošana: cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem Celsija. Sviestu un cukuru sakuļ dzeltenās putās. Pievieno olu un mandeļu ekstraktu, turpina putot. Pieber miltus un cepamo pulveri. Mīklu izveltnē un izspiež apaļus cepumus. Pusei cepumu izspiež vidū caurumiņus. Liek uz ietaukotas plāts un cep 15 līdz 20 minūšu, kamēr cepumi ir zeltaini brūni. Atdzisušus pārziež ar ķiršu ievārījumu un salipina divus kopā.

Cepts kamambēra siers ar sezama sēkliņām un brūkleņu ievārījumu

Sastāvdaļas: kviešu milti, ola, 125 g kamambēra siera, rīvmaize, sezama sēkliņas, Mildas brūkleņu ievārījums.

Pagatavošana: sagriež sieru uz pusēm, katru daļu vēl uz pusēm un veido divkāršu panējumu. Sieru nedaudz apviļā miltos un tad liek sakultā olā, pēc tam apviļā rīvmaizē. Liek ledusskapī uz stundu. Pēc tam vēlreiz panē: ola – rīvmaize vai ola – sezama sēkliņas. Vēlreiz liek ledusskapī, lai panējums būtu noturīgs. Cep no abām pusēm lielā daudzumā sakarsētas eļļas. Pasniedz karstu kopā ar brūkleņu ievārījumu.

Pīrāgs ar upeņu ievārījumu

Sastāvdaļas:3 olas, glāze miltu,  pusglāze cukura, glāze Mildas upeņu ievārījuma, 2,5 tējkarotes cepamā pulvera, vaniļas cukurs, sāls.

Pagatavošana:olas dzeltenumu atdala no baltuma. Baltumu, kam pievieno sāli, saputo stingrās putās. Dzeltenumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Ievārījumu izberž caur sietu, lai masā nepaliek ogu daļas. Samaisa baltumu, dzeltenumu, ievārījumu un izsijātus miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Lej mīklu formā, kurā ieklāts cepamais papīrs.

Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Kad pīrāgs ir atdzisis, to sagriež 2 daļās un ieziež ar krēmu, ko gatavo no pusglāzes krējuma un pusglāzes ievārījuma. Pārkaisa ar sasmalcinātu šokolādi un riekstiem.

Virtuļi ar aveņu ievārījumu

Sastāvdaļas: 500 g augstākā labuma miltu, 30 g sviesta vai margarīna, 90 g pūdercukura, 7 g sausā rauga, 90 ml piena, 90 ml ļoti karsta ūdens, 2 sakultas olas, saulespuķu eļļa, 150 g Mildas aveņu ievārījuma, 125 g pūdercukura, 2 tējkarotes malta kanēļa.

Pagatavošana:bļodā iekaisa miltus un ieplucina sviestu, kamēr izveidojas smalkas drupatas. Iemaisa cukuru, raugu, maisījuma vidū iespiež bedrīti. Pienu atšķaida ar karstu ūdeni. Bedrītē ielej olas un samaisa ar miltiem. Pielej tik daudz atšķaidīta piena, lai veidotos gluda mīkla. Mīklu mīca uz virsmas, kas nedaudz apkaisīta ar miltiem, kamēr tā kļūst gluda un elastīga. Izveido klaipiņu, ko ievieto viegli ietaukotā lielā bļodā. Pārsedz ar ietaukotu plēvi un liek raudzēties siltā vietā 1 līdz 1,5 stundu.

Pēc tam izveļ un samīca. Tad sadala16 daļās, no katras izveido bumbiņu, ko vēlāk nedaudz saplacina. Katrā virtuļa vidū liek tējkaroti aveņu ievārījuma. Mīklas maliņas pārloka virs ievārījuma un stingri saspiež kopā. Kārto uz cepamās plāts, pārsedz ar ietaukotu plēvi un liek raudzēties 30 minūšu. Katlā uzkarsē eļļu un vāra tajā virtuļus. Gatavos apkaisa ar pūdercukuru un kanēli. Pasniedz siltus.

Pankūkas ar zemeņu ievārījumu

Sastāvdaļas: 3 glāzes piena, 2 glāzes miltu, 2 līdz 4 olas, glāze Mildas zemeņu ievārījuma, ola, sausiņi, 2 līdz 3 ēdamkarotes eļļas.

Pagatavošana: izcep nelielas pankūkas. Apsmērē katru pankūku ar ievārījumu, izveido no tās trubiņu, apviļā olā un sausiņos, apcep eļļā. Var arī vispirms sagriezt un tad apcept.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar uzņēmumu Milda KM