Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

RECEPTE: Salāti "Putnu ligzda"

© Leonīds Gusevs

Šie eleganti vienkāršie, taču sātīgie salāti noteikti patiks gan kārtīgi paēst mīlošajiem, gan lieko kaloriju skaitītājiem.

 Tos īpašus dara kraukšķīgais kartupeļu čipsu slānītis, kas tā vien liek aizdomāties par nupat atlidojušajiem gājputniem – ligzda no sīkiem, smalkiem žagariņiem jau novīta, un oliņas tajā jau iedētas.

Sastāvdaļas: 3 nevārīti kartupeļi, 2 vārītas vistu olas, 3 marinēti gurķīši, 1 vidēji liels burkāns, 400 g kūpinātas vistas, 1 sīpols, vārītas paipalu olas, 100 g cieta rīvēta siera,  majonēze, eļļa cepšanai 

dekorēšanai: salātu lapas, zaļumi, sarkanais sīpols, puravs

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, burkānu notīra. Abus dārzeņus uz rupjas rīves sarīvē maksimāli garās strēmelītēs, ar papīra salveti nosusina lieko mitrumu. Vistas gaļu, sīpolu, olas, gurķus sagriež nelielos gabaliņos.

2. Labi sakarsētas eļļas daudzumā uz pannas nelielās porcijās liek rīvētus kartupeļus (9636) un apcep tos kraukšķīgus (kā čipsus). Pannu visu laiku kustina, lai kartupeļu strēmelītes nesalīp.

3. Kraukšķīgās kartupeļu strēmelītes liek uz vairākās kārtās salocīta papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas, jo salāti jau tāpat būs sātīgi. Tieši tāpat atsevišķi apcep sarīvētos burkānus un sīki sasmalcinātos sīpolus. Arī apceptajiem burkāniem un sīpoliem uz papīra salvetēm nosusina lieko eļļas daudzumu.

4. Majonēzei pievieno sāli, piparus un garšvielu maisījumu ‘Monreāls’, kura sastāvā ir arī sīpoli, ķiploki, koriandrs, diļļu un sinepju sēklas, čili, rozmarīns un paprika.

5. Bļodā sajauc kopā rīvētu sieru, olas, gurķus, vistu, eļļā ceptus sīpolus un apcepto burkānu strēmelītes. Visu aizdara ar majonēzi un rūpīgi izmaisa.

6. Lielu lēzenu šķīvi izklāj ar salātu lapām. Virsū liek salātus un veido ligzdu.

7. Apkārt ligzdas malām liek kraukšķīgi izceptās kartupeļu strēmelītes jeb čipsus, ligzdas viducītī kārto nolobītas paipalu oliņas un mazus ķirštomātiņus. Salātus dekorē ar diļļu pušķīti, sarkano sīpolu un puravu gredzeniem.