Atpakaļ uz nra.lv

Latvietis, kuru aizturēja 9.maijā, policiju vaino patvaļā un apmelošanā

Portāls nra.lv 12.maijs 2018, 19:52
 
F64
Kā jau iepriekš ziņots, šī gada 9.maija Uzvaras dienas pasākumā policija dienas gaitā aizturēja vairākus cilvēkus. Viens no tiem nolēmis neklusēt.

Aini Sproģi, kurš pie Uzvaras pieminekļa bija ieradies ar plakātu ''Nezināt valsts valodu, kurā dzīvo, var ciemiņš, idiots vai okupants, kurš uzspiež savu valodu'', 15 minūtes stāvot klusu un neiejaucoties apkārt notiekošajā ziedu nolikšanā, policija aizturēja pēc pasākuma organizatoru pārstāvaja aicinājuma. Piedevām, policija aizturēšanu veikusi pielietojot fizisku spēku, lai arī vīrietis nav pretojies, un sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

F64

''Vai šāda policijas likumu neievērošana un patvaļa ir norma?,'' jautā vīrietis.

Beigās izrādījies, ka Uzvaras dienas pasākuma organizatori uzrakstījuši iesniegumu par piketētājiem - tas arī bijis vienīgais skaidrojums, kuru nosauca Sproģim...

Iecirknī viņam paziņots, ka viņš pārkāpis likumu par piketēšanu, pēc kā viņš divas stundas noturēts izolatorā, tad viņam sastādīts protokols, līdz visbeidzot viņš atkal ievietots izolatorā, jo policija vēlējusies Sproģi aizturēt visu likumā atļauto laiku - četras stundas.

F64

Tagad Sproģis, ar sociālā tīkla Facebook palīdzību, vērsies pie Latvijas sabiedrības un Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska, aicinot rīkoties saistībā ar ''policijas patvaļu''.

''Vai šāda policijas likumu neievērošana un patvaļa ir norma?,'' jautā vīrietis, kurš aicina Kozlovski ''pieņemt mērus un darīt to zināmu sabiedrībai''.

Publikācija Facebook dienas laikā guvusi ļoti plašu uzmanību, savācot vairāk nekā 800 Like un teju 3000 Share.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas