Atpakaļ uz nra.lv

Absurds: Šādas mantas cilvēki Latvijā ziedo labdarībai

tautaruna.lv 19.maijs 2018, 15:05
 
facebook.com/Labdarības biedrība "Dace"
Latvijā netrūkst organizāciju, kas palīdz grūtības nonākušiem cilvēki. Kamēr vieni aktīvi dara visu, lai palīdzētu tiem, kuriem tas visvairāk nepieciešams, tikmēr citi atļaujas labdarībai ziedot pat vecas un saplēstas lietas.

"Mēs ticam, ka Jūsu visi labie darbi nāk no sirds, un gribas tam vienmēr ticēt… paldies visiem, kuri tiešām to dara nesavtīgi un godprātīgi! Diemžēl, pēdējā laikā ir bijušas situācijas, kad nācās saskarties ar situāciju, kas liek domāt, ka zem labdarības aizsega tiek noslēpta personīgā ieinteresētība - vienkārši atbrīvoties no nederīgām mantām, no savas "miskastes," sociālajā tīklā facebook publicētā ierakstā norāda labdarības biedrība "Dace" pārstāvji.

Diemžēl, biedrība kārtējo reizi saņēmusi mantas, kas nevienam nav derīgas. "Saņemot veselu busu ar mitrumā stāvējušiem, pelējuma smaku piesūcinātiem apģērbiem, labajam iespaidam par mūsu cilvēkiem tiek piešauta darvas karote". Labdarības biedrībās pārstāvji nekautrējas arī norādīt, ka biedrības cilvēki, kuri atteikušies pieņemt šādu " ziedojumu" saņēmuši arī pārmetumus par to, kur gan ziedotāji tagad to visu likšot.

"Piedodiet un atvainojiet, bet par savu miskasti jādomā pašiem, labdarības biedrība te neiesaistīsies.

"Vēlamies uzsvērt, ka ziedojums - tā nav vienkārši vēlme atbrīvoties no sev nederīgā, bet gan palīdzēt, un turklāt mūsu biedrības mērķis, kura labā darbojamies, ir celt cilvēku pašapziņu, nevis to graut, pazemot viņus ar lietošanai nederīgu apģērbu, pat var teikt, lupatām. Zināms, ka arī citas organizācijas, kas pieņem ziedojumus, piemēram, Sarkanais Krusts, Otrā elpa, pieprasa, lai nododamais apģērbs būtu tīrs, kārtīgs un labā kvalitātē."

Ikviens, kurš gatavs palīdzēt, šobrīd lūgts ziedot sadzīves lietas, traukus, tehniku, darba instrumentus, remontu materiālus, tekstilu, bērnu un zīdaiņu lietas, pārtiku. Apģērbs nav nepieciešams, jo šobrīd ir saziedots pietiekami lielos daudzumos. Mantas var nodot Rīgā, Burtnieku ielā 26.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas