Atpakaļ uz nra.lv

''Maskačkā'' no līdz kliņķim pārdzērušamies vecākiem izglābts šomēnes dzimis zīdainis

tautaruna.lv 29.jūnijs 2018, 16:17
 
F64
Vakar, 28. jūnijā, ap pulksten 23.30 Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem par to, ka Rīgā, Latgales priekšpilsētā, kāda dzīvokļa iemītnieki jau trešo dienu lieto alkoholu un skaļi uzvedas, tostarp dauzot traukus un metot tos no balkona uz ielas. Kaimiņu sacītais liecināja, ka dzīvoklī, iespējams, atrodas arī zīdainis.
Kāda dzīvokļa iemītnieki jau trešo dienu lieto alkoholu un skaļi uzvedas, tostarp dauzot traukus un metot tos no balkona uz ielas.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes likumsargi. Saņemtā informācija apstiprinājās - dzīvoklī atradās 1987. gadā dzimusi sieviete trīs promiļu stiprā alkohola reibumā, kā arī viņas 1978. gadā dzimušais vīrs, kas arī bija stipri piedzēries. Dzīvoklī bija arī abu bērns, kas nācis pasaulē vien šomēnes.

Lai pārliecinātos par zīdaiņa veselības stāvokli, likumsargi uz notikuma vietu izsauca arī mediķus, kas viņu nogādāja ārstniecības iestādē.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta - par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par šādu pārkāpumu vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Informācija par notikušo ir nodota bāriņtiesai tālākai lēmuma pieņemšanai.

Šis ir kārtējais gadījums, kad cilvēku atsaucība ir palīdzējusi novērst iespējamo nelaimi, tādēļ izsakām pateicību tiem iedzīvotājiem, kas uz notikuma vietu izsauca policiju. Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk, nojaušot, ka bērnam draud briesmas vai bērns netiek pienācīgi aprūpēts, nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai pa tālruņa numuru 110.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:20

Jaunākās diskusijas