Atpakaļ uz nra.lv

Sociāldemokrātu vēlēšanu uzsaukums raisa sabiedrības nosodījumu; iesaistās arī policija

tautaruna.lv, Lelde Veinberga, LETA 2.jūlijs 2018, 12:50
 
F64 Photo Agency
Vēlēšanas nav aiz kalniem un to liek manīt gan politisko partiju, gan to līderu uzsaukumi. Savu devu sašutumu izsaukusi Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partijas (LSDSP) publicētā fotogrāfija sociālajā tīklā Facebook.

LSDSP svētdien, 1. jūlijā, publicēja atklātu ilustrāciju, kurā redzama kaila baltādainā sieviete un melnādains vīrietis. Sieviete ar vainadziņu galvā tur rokās melnādainu zīdaini. Fonā rezams plīvojam Latvijas karogs, kā arī varavīksnes karogs, kas ir seksuālo minoritāšu simbols. Bildes parakstā partija norādījusi, ka šī ir "Latvijas nākotne", ja vēlētāji nebalsos par LSDSP.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Ieraksts daudziem izsauca nepatīkamas pārdomas par partijas veidu, kā uzrunāt vēlētāju. Daudzi publicēto foto uzskatu par atklātu rasu naida kurināšanu.

Pirmdienas pusdienlaikā ieraksts jau bija dzēsts.

2018. gada 28. martā LSDSP, Kristīgi demokrātiskā savienība un partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" parakstīja apvienības līgumu, lai kopīgi startētu 13. Saeimas vēlēšanās. Jaunās apvienības pilno nosaukumu veido visu trīs partiju vārdi, taču tās saīsinājums ir "Apvienība SKG". Veidotāji apgalvo, ka tā tiek veidota no savstarpēji ideoloģiski tuvām partijām. SKG ir abreviatūra vārdiem "sociāls", "kristīgs" un "godīgs".

13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Valsts policija (VP) šodien ir nodevusi izvērtēšanai Drošības policijai (DP) informāciju par Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) "Facebook" lapā publicēto politisko reklāmu, kuru vairāki sociālo tīklu lietotāji novērtējuši kā rasu naidu kurinošu, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Attēls tika publicēts 1.jūlijā un tajā bija attēlota puskaila baltā sieviete un melnādains vīrietis, kuram aiz jostas aizbāzta Eiropas Savienības pase. Sieviete attēlā turēja melnādainu zīdaini. "Latvijas nākotne, ja 6.oktobrī nebalsosi par LSDSP," ar attēlu sabiedrību biedēja partija. Nākamajā dienā šajā pašā lapā tika ievietots attēls, kurā attēlotas automātiskā ieroča lodes. Šim attēlam bija dots paraksts: "Tabletes pret okupantiem."

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs aģentūrai LETA pauda izbrīnu par abiem partijas mājaslapā ievietotajiem attēliem, norādot, ka nākamajā partijas valdes sēdē viņš rosinās no partijas izslēgt personu, kas atbildīga par LSDSP "Facebook" konta satura veidošanu.

Īsi pēc aģentūras LETA sarunas ar Dinēviču abi attēli tika izdzēsti no partijas "Facebook" lapas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas