Atpakaļ uz nra.lv

Skumji: Mazulis raud, tikmēr "māte" turpina uzdzīvi, viņai konstatē 3,66 promiļu reibumu

Līga Nestere 6.jūlijs 2018, 18:36
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Trešdien, 4. jūlijā, neilgi pirms pulksten 22.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu sievieti alkohola reibumā, kura nespēja parūpēties par savu atvasi. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa, informē Lāsma Zemene, Rīgas pašvaldības policijas Sabiedrisko attiecību speciāliste.

Kārtības sargi notikuma vietā sastapa izsaucēju. Kā vēlāk izrādījās pie izsaucēja pirms divām dienām ievākusies mīļotā ar gadu vecu bērnu. Notikuma dienā abi dzēruši degvīnu, taču sieviete palikusi neadekvāta. Līdz ar to vīrietis nolēmis ziņot par mīļotās bezatbildīgo rīcību.

Policisti iegāja dzīvoklī, kur pamanīja uz dīvāna sēžam apreibušo sievieti. Blakus viņai bija uzlikta ratu kulba, kurā bija ielikts pārmērīgi saģērbts bērns. Puisēns bija acīmredzami pārkarsis un raudāja.

Viens no likumsargiem ratu kulbu ar bērnu aiznesa uz blakus istabu, kur viņam novilka virsdrēbes. Policists puisēnu paņēma rokās un nomierināja.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka bērnam hospitalizācija nav nepieciešama. Pēc tam mediķi bērnam apmainīja autiņbiksītes, pārģērba viņu sausās drēbītēs un pabaroja.

Tikmēr bērna mātei pārbaudīta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,66 promiļu reibumā.

Pārrunu laikā noskaidrots bērna tēva tālruņa numurs un viņa dzīvesvietas adrese. Bērna tēvs uz telefona zvaniem neatbildēja, līdz ar to uz vīrieša dzīvesvietu nosūtīti kolēģi no RPP Vidzemes pārvaldes. Arī dzīvesvietā bērna tēvs netika sastapts.

Ņemot vērā, ka nebija neviena radinieka, kurš par bērnu varētu parūpēties līdz mātes atžirgšanas brīdim, puisēns šķirts no mātes un nogādāts krīzes centrā. Vienlaikus uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas