Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Par pretrunīgu ierakstu tviterī "Mis Turcijai 2017" atņemts kronis

© AP/Scanpix

Skaistuma konkursa "Mis Turcija 2017" uzvarētājai piektdien atņemts kronis, nonākot atklātībā viņas ierakstam tviterī par pagājušā gadā notikušo apvērsuma mēģinājumu Turcijā.

Dienu pēc Itiras Esenas uzvaras konkursā pasākuma organizatoru komiteja paziņoja, ka Esenas ieraksts tviterī ir nepieņemams un nesavienojams ar "Mis Turcija 2017" uzvarētājas mērķi popularizēt Turcijas tēlu pasaulē.

Turcijas mediji vēsta, ka dienā, kad apritējis gads kopš apvērsuma mēģinājuma, Esena tviterī ierakstījusi, ka viņai no rīta sākušās menstruācijas, un viņa atzīmē 15.jūliju, asiņojot mocekļu vārdā.

"Mis Turcija 2017" organizatori paziņoja, ka, pēc rūpīgas situācijas izvērtēšanas, nonākuši pie secinājuma, ka šo ierakstu tviterī tiešām publicējusi 18 gadus vecā Esena.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, apvērsuma mēģinājumā 2016.gada 15.jūlijā gāja bojā aptuveni 250 cilvēki.

Pēc apvērsuma mēģinājuma Turcijā tika ieviests ārkārtas stāvoklis un aizturēti aptuveni 50 000 cilvēku un atlaisti vairāk nekā 100 000, radot bažas, ka puča mēģinājums tiek izmantots par ieganstu visu prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pretinieku vajāšanai, tostarp, kurdu kopienas apspiešanai.

Ankara apsūdz puča plānošanā ASV dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu, kurš šo apsūdzību noliedz.