Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas pilsonis ar cirvi nežēloja ne sirmgalvi, ne zīdaini; divi upuri joprojām smagā stāvoklī

© Blick

Latvijas pilsonis Aleksandrs svētdien Šveicē, uzbrūkot ar cirvi nejaušiem garāmgājējiem, nopietni ievainoja astoņus cilvēkus, tikko notikušā prese konferencē informē Šveices varasiestādes. Vissmagāk cieta kāds pāris ar astoņu mēnešu vecu zīdaini.

Uzbrukumā viegli ievainots 72 gadus vecs seniors un 59 gadu veca sieviete, kuri šobrīd jau pametuši slimnīcu. Taču vissmagāk cieta kāds pāris ar astoņu mēnešu vecu zīdaini.

35 gadus vecajam tēvam ir lauzts žoklis un kakla skriemelis. Viņa sievai (30) konstatēts atklāts elkoņa lūzums. Astoņus mēnešus vecais zīdainis nogādāts slimnīcā kopā ar vecākiem un pašlaik atrodas stingrā mediķu uzraudzībā. Uzbrukuma laikā zīdainis izkritis no ratiņiem, tomēr netika ievainots un jaunietis zīdainim neesot uzbrucis.

Degvielas uzpildes stacijā ievainotas 21 un 59 gadus gadus vecas sievietes. Divas sievietes (27) pašlaik smagā stāvoklī vēl joprojām atrodas slimnīcā.

Pats uzbrucējs aizturēšanas laikā tika smagi ievainots, no policijas saņemot šāvienu. Pēcpusdienā nepilngadīgais uzbrucējs tiks nopratināts policijā.

Jau ziņots, ka kāds 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē vairākiem cilvēkiem nežēlīgi uzbrucis ar cirvi. Uzbrucējs, kurš ir vietējais iedzīvotājs, neilgi pēc astoņiem vakarā ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus Šveices ciemata Fluma galvenajā laukumā, bet pēc tam aizbēdzis svešā automašīnā, kas iekļuvusi avārijā. Tad uzbrucējs izkāpis no automobiļa un ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā. Pēc tam policija uz viņu atklājusi uguni, ievainojusi un aizturējusi.