Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Streika dēļ "Lufthansa" otrdien atcels 800 reisus

© Reuters/Scanpix

Vācijas aviokompānija "Lufthansa" pirmdien paziņoja, ka otrdien atcels vairāk nekā 800 lidojumus saistībā ar Vācijas sabiedriskā sektora darbinieku streiku, kas skars arī lidostas Frankfurtē, Minhenē, Ķelnē un Brēmenē.

""Lufthansa" streika dēļ ir spiesta atcelt vairāk nekā 800 no rītdien ieplānotajiem 1600 lidojumiem, tostarp 58 garo distanču reisus," norāda aviosabiedrība, piebilstot, ka ietekmēti tiks aptuveni 90 000 pasažieru.

Lidojumi ierastā režīmā atgriezīsies trešdien.

Kā vēstīts, arodbiedrība "Verdi", kas pieprasa 6% algu pieaugumu aptuveni 2,3 miljoniem darbinieku dažādās valsts sektora nozarēs, paziņojusi, ka otrdien minētajās lidostās streikos drošības dienestu darbinieki, krāvēji un daļa ugunsdzēsēju.

Frankfurtes lidostā otrdien streikot plānots no plkst.5 līdz plkst.18 (no plkst.6 līdz plkst.19 pēc Latvijas laika), un lidostas apsaimniekotājs "Fraport" brīdinājis pasažierus, ka lidostas darbs būs nopietni apgrūtināts.

"Fraport" preses pārstāve norādījusi, ka streika dēļ droši vien nāksies slēgt drošības kontrolpunktus.

Līdzīgi streiki pirms četriem gadiem noveda pie simtiem avioreisu atcelšanas Frankfurtes lidostā, sevišķi tuvajos maršrutos.

Streiki skāruši arī sabiedrisko transportu, atkritumu savākšanu, bērnudārzus un peldbaseinus.

Trešais sarunu raunds starp arodbiedrībām un valdību plānots 15.aprīlī un 16.aprīlī.