Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Migrantu kontrabandisti sniedz skarbus padomus sievietēm, kuras vēlas tikt uz Eiropu

© CNN

CNN ar slēpto kameru savu reportieri aizsūtījuši iejusties migranta lomā, kuram jātiekas ar bēgļu kontrabandistiem.

Viss sākas rozā krāsas viesnīcā Nigērijā, kur kontrabandists organizē pārvest viņu pāri Āfrikas kontinentam uz Lībiju, un tad - Eiropu. Šī viesnīca, kura darbojas ne tikai kā viesunams, bet arī bordelis, ir kontrabandistu ''štābs''.

Reportieres izliekas par migrantiem, kuri vēlas nonākt Itālijā. No šī Nigērijas reģiona - Edo - desmitiem tūkstoši migrantu tiek nelegāli pārvesti pāri Āfrikai uz Eiropu, maksājot kontrabandistiem naudu (vairākus 1000 eiro), kuru ieguvuši pārdodot visu savu iedzīvi.

Ja migranti tomēr nespēj samaksāt, viņi ir spiesti dzīvot briesmīgos apstākļos, badā, fiziski iespaidoti no kontrabandistu puses un pat pārdoti vergu izsolēs.

Abas CNN reportieres izlikās par turīgām patvēruma meklētājām, kuras no kontrabandistiem pērk tā saucamo ''VIP paku''. Darījumu uzrīkot izdevies ļoti viegli un par katru personu bijis jāmaksā 1400 dolārus.

Kontrabandists norādījis, ka sieviešu kontrabanda ir dārgāka, nekā bērnu vai vīriešu, jo sievietes Lībijā tiekot masveidā seksuāli izmantotas. ''VIP pakā'' kontrabandisti piedāvājuši arī prezervatīvus, izsakot nosodījumu, ka viņas pašas tādus nav paņēmušas līdzi.

''Ņem kontracepciju. Tev nepieciešams, lai vīrieši Lībijā izturas laipni. Viņi vēlēsies to, kas ir tev. Vai tu saproti?'' teica kontrabandists. ''Protams, ka saproti. Dzīvē nevar dabūt kaut ko par neko. Tev veicas, jo vīriešiem lai tiktu laivā jāgaida pat pusgads. Sievietes - tādas kā tu - laivā tiks jau nākamajā dienā.''

Un tad sekojis baiss padoms arī par atrašanos uz migrantu laivas.

''Klausies, ja tevi izvaro, tad nepretojies,'' ieteica kontrabandists.

Ceļā uz Lībiju, reportieres pameta autobusu un noslēdza savu uzdevumu. Tikmēr tūkstošiem citu cilvēku ceļojums var beigties daudz ļaunāk.