Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Sīrijas armija sāk uzbrukumu "nemieru šūpulim" Deras pilsētai

© AFP/Scanpix

Sīrijas armija otrdien sāka uzbrukumu valsts dienvidos esošajai Deras pilsētai, ziņoja valsts mediji.

Sīrijas režīma spēki pēdējās nedēļas laikā bija pastiprinājuši Deras provinces lauku rajonu bombardēšanu, kuras dēļ tos saskaņā ar ANO datiem atstājuši 45 tūkstoši civiliedzīvotāju.

Armija sāk "operāciju" pret Deras pilsētu, kas ir plaši pazīstama kā 2011.gadā sākušos Sīrijas nemieru šūpulis

Sīrijas valdības spēki ir izvirzījuši mērķi atkarot nemierniekiem valsts dienvidus - stratēģisku zonu, kas robežojas ar Jordāniju un Izraēlas okupētajām Golānas augstienēm.

Valsts mediji otrdien ziņoja, ka armija sāk "operāciju" pret Deras pilsētu, kas ir plaši pazīstama kā 2011.gadā sākušos Sīrijas nemieru šūpulis.

Tā ir pirmā sauszemes operācija šajā pilsētā kopš militārās eskalācijas pastiprināšanās Deras provincē, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" ("Sīrijas Cilvēktiesību observatorija", SOHR).

"Režīma spēki vērsās pret Deras pilsētu ar vairāk nekā 15 "zeme-zeme" tipa raķetēm, un Krievijas un Sīrijas gaisa triecieni turpinās," vēstīja SOHR.

"Sīrijas armija veic mērķētus gaisa triecienus pret teroristu pozīcijām un nocietinājumiem Derā," ziņoja valsts televīzija.

Šie triecieni ir priekšspēle, "pirms armijas vienības virzīsies uz priekšu pilsētas dienvidaustrumu kvartālā," vēstīja valsts ziņu aģentūra SANA.

Nemiernieku grupējumi kontrolē galvenokārt Deras pilsētas dienvidu daļu, bet režīmam lojālie spēki kontrolē pilsētas ziemeļus.