Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

"Al Qaeda" atbalstītājs jūlija sākumā plānojis kārtējo teroraktu

© AFP/ SCANPIX

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) aizturējis teroristu organizācijas "Al Qaeda" atbalstītāju, kurš plānojis sarīkot sprādzienu Neatkarības dienas parādē 4.jūlijā Klīvlendā, Ohaio štatā.

Aizturētais Demetriuss Nataniels Pitss, kurš lieto arī vārdu Abdurrahīms Rafīks, kontaktējies ar FIB aģentu, kurš darbojies aizsegā, un atklājis viņam, ka grib piekraut ar sprāgstvielām furgonu vai kādu citu transporta līdzekli un uzspridzināt to 4.jūlijā, par mērķiem izraugoties militārpersonas un to ģimenes locekļus.

"Viņa vēlme bija nogalināt militārpersonas un to ģimenes," atklāja par izmeklēšanu atbildīgais FIB aģents Stīvs Entonijs.

FIB un Tieslietu ministrijas amatpersonas sacīja, ka ASV dzimušajam Pitsam ir "plaša noziedzīgā vēsture" un viņš tika aizturēts svētdien pēc sarunas ar slepeno aģentu par to, kā veikt uzbrukumu.

Amatpersonas viņu novērojušas vairākus mēnešus pēc viņa ierakstiem "Facebook", kuros viņš izteicis atbalstu "Al Qaeda" un izteicis "vardarbīgus nodomus", tostarp pret ASV bruņotajiem spēkiem.

Pēc amatpersonu teiktā, Pitss koncentrējis uz iespējamām uzbrukuma vietām un nav skaidrs, vai viņam pašam bijušas spējas izgatavot vai iegūt spridzekļus.