Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Noskaidrots, kas pirms 2 gadiem izraisīja Ēģiptes pasažieru lidmašīnas katastrofu

© Reuters/Scanpix

Pirms diviem gadiem notikušo Ēģiptes pasažieru lidmašīnas katastrofu, domājams, izraisījis ugunsgrēks pilotu kabīnē, paziņojuši Francijas izmeklētāji.

Ēģiptes nacionālās aviokompānijas "EgyptAir" lidmašīna "Airbus A320", kas bija ceļā no Parīzes Šarla de Golla lidostas uz Kairu, 2016.gada 19.maijā, atrodoties Ēģiptes gaisa telpā, iegāzās Vidusjūrā, un gāja bojā visi 66 lidmašīnā esošie cilvēki.

Francijas aviācijas drošības iestādes BEA piektdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka lidmašīnas pilotu kabīnē izcēlies ugunsgrēks, un liesmas ātri izplatījušās, tāpēc piloti zaudējuši kontroli pār aviolaineri.

Lidojuma datu ieraksti liecina, ka ugunsgrēks izplatījies uz lainera elektroniskajām iekārtām un vienu no tualetēm.

Francijas izmeklētāju secinājumi atšķiras no Ēģiptes izmeklētāju 2016.gadā paziņotā, ka uz dažu katastrofā bojāgājušā mirstīgajām atliekām atrodas sprāgstvielu pēdas, vedinot domāt, ka lidmašīnas nogāšanos izraisījusi eksplozija.

BEA aicinājusi Ēģiptes izmeklētājus, kas vēl nav publiskojuši savu galīgo ziņojumu, aviācijas drošības interesēs apsvērt iespēju, ka katastrofu izraisījis ugunsgrēks.

No lidmašīnas netika saņemts trauksmes signāls. Neilgi pirms aviolainera nogāšanās tās pilots sazinājās ar Grieķijas gaisa satiksmes kontrolieriem, taču neziņoja ne par kādām problēmām.