Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Tas tik ir rekords! Ukrainā dzīvo ģimene, kurā ir 350 cilvēki

© Ekrānšāviņš no Liudmyla Prokopechko’s facebook

Kāda ģimene no Odesas, Ukrainā, sevi pieteikusi savdabīgam rekordam. Iespējams, šī ir lielākā ģimene pasaulē, jo tā sastāv no teju 350 cilvēkiem, vēsta "Radio Liberty."

"Ir neiespējami atcerēties visus savus mazbērnus. Man ir 83 mazdēli."

Ģimenes galva ir 87 gadus vecais Pāvels Semeniuks un viņa sieva. Viņiem ir 13 bērni. Tāpat vecvecāki var lepoties ar 127 mazbērniem un 209 mazmazbērniem. Trīs no mazmazbērniem dzimuši vien dienu pirms ģimene sevi pieteikusi rekordam Ukrainas Nacionālajā reģistrā.

"Ir neiespējami atcerēties visus savus mazbērnus. Man ir 83 mazdēli. Jaunākos es vairs neatceros, tomēr mazmazbērnus satieku katru dienu," medijam norādījis Pāvels.

Šī gada 8.jūlijā ģimene piedalījās svinīgajā ceremonijā par godu rekorda uzstādīšanai. Tagad viņi var pretendēt uz iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā.

"Cionu Chiangu ģimene no Indijas var lepoties ar 192 ģimenes locekļiem, tomēr šeit ir kāda būtiska nianse: ģimene Ukrainā var lepoties ar to, ka šī ir vecvecāku vienīgā laulība. Tikmēr Indijas ģimenes galvai bijušas 39 sievas. Tāpat ir kāda ģimene Krievijā, kurā ir 135 ģimenes locekļi, tomēr šeit jāmin, ka daļa no bērniem ir adoptēti," norādījusi Ukrainas Nacionālā reģistra pārstāve Lana Veterova.