Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Ugunsgrēks iznīcina latvieša biznesu Īrijā; zaudējumi teju miljons eiro

© abwood.net

Svētdienas naktī ugunsgrēks iznīcinājis latviešu uzņēmēja Mareka Beides biznesu Īrijā, vēsta portāls "Baltic-Ireland."

Es jūtos briesmīgi. 17 gadi smaga darba, sākot no nulles. Es esmu kā uz ielas izmests suns - nekas nav palicis.

Portāls informē, ka latviešu uzņēmējam Īrijā piederējusi virtuves mēbeļu ražotne. "AB Wood Products Ltd" īpašnieks un direktors Mareks Beide medijiem norādījis, ka ugunsgrēka trauksme tika sacelta apmēram plkst.2:30 svētdienas naktī. Kad īpašnieks ieradies notikuma vietā dedzis jau pilnīgi viss.

"Es jūtos briesmīgi. 17 gadi smaga darba, sākot no nulles. Es esmu kā uz ielas izmests suns - nekas nav palicis. Pilnīgi viss ir zudis. Man nav nekā. Man bija 25 darbinieki, mēs strādājām divās maiņās diennaktī. Visas iekārtas bija manas - runa iet par vairāk nekā pusmiljonu. Mēs esam apdrošināti, bet tas būs ilgs process," stāsta Mareks.

Mareks Beide Īrijā ieradies 2001.gadā un sācis tur strādāt kompānijā "Galtee" par galdnieku. Vēlāk uzsācis savu biznesu, kurā sākotnēji nodarbināti divi cilvēki, bet pēc četriem gadiem darbinieku skaits jau sasniedzis 25. Arī šobrīd uzņēmējs ir apņēmības pilns biznesu atjaunot.

Viņa uzņēmums "AB Wood Products Ltd" ražoja gatavas un ekskluzīvas virtuves iekārtu durvis, kā arī piederumus un skapjus Īrijas un Apvienotās Karalistes tirgum.