Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV izlūkdienesti neatkāpjas no sava - Krievija ir iejaukusies prezidenta vēlēšanās

© Sipa USA/Scanpix

ASV izlūkdienestu slēdziens, ka Krievija iejaucās ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, ir "skaidrs", pirmdien paziņoja ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Dens Koutss pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps atteicās atbalstīt šo slēdzienu.

"Mēs esam bijuši skaidri savos vērtējumos par Krievijas iejaukšanos 2016.gada vēlēšanās un par vēl notiekošajiem tās uzmācīgajiem centieniem graut mūsu demokrātiju," teikts Koutsa paziņojumā.

Tramps pirmdien apstulbināja ASV politiķus un izlūkdienestu amatpersonas, atsakoties atzīt vai nosodīt Maskavas iejaukšanos ASV vēlēšanās, kad viņš stāvēja blakus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam preses konferencē pēc viņu samita Helsinkos.

Neraugoties uz Trampa nostāju, ASV izlūkdienesti "turpinās nodrošināt neizpušķotu un objektīvu izlūkošanu, atbalstot mūsu nacionālo drošību", sacīja Koutss.

Tramps pēc samita ar Putinu vēlreiz apgalvoja, ka viņam ir "liela paļāvība" uz ASV izlūkdienestiem, lai gan viņš šajā samitā bija atteicies atbalstīt izlūkdienestu slēdzienu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

"Kā es šodien un daudzas reizes pirms tam esmu teicis, 'man ir LIELA paļāvība uz MANIEM izlūkošanas cilvēkiem'," Tramps rakstīja tviterī, ar prezidenta lidmašīnu "Air Force One" dodoties atpakaļ uz Vašingtonu pēc Helsinku samita.

"Tomēr es arī atzīstu, ka, lai veidotu gaišāku nākotni, mēs nevaram tikai fokusēties uz pagātni - mums kā pasaules divām lielākajām kodollielvalstīm ir jāsadzīvo!" Tramps piebilda savā tvītā.