Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Laikraksts: Meja dumpīgajiem deputātiem draudējusi ar jaunām vēlēšanām

© PA Wire/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja savas Konservatīvās partijas dumpīgi noskaņotajiem likumdevējiem draudējusi ar vispārējo vēlēšanu sarīkošanu vēl šovasar, ja šo deputātu dēļ sakāvi cietīs viņas "Breksita" plāni muitas jomā, vēsta laikraksts "The Times".

Pēdējos četros gados, kas ir bijis viens no vētrainākajiem posmiem Lielbritānijas pēdējā laika politiskajā vēsturē, Apvienotajā Karalistē notikuši seši lieli pilsoņu balsojumi - Skotijas neatkarības referendums 2014.gadā, Apvienotās Karalistes vēlēšanas 2015.gadā, "Breksita" referendums 2016.gadā un pirmstermiņa vēlēšanas pērn maijā.

"The Times" vēsta, ka Konservatīvās partijas organizatori, kuriem ir jānodrošina partijas disciplīna, dažas minūtes pirms otrdienas izšķirošā balsojuma par muitu nākuši klajā ar brīdinājumu proeiropeiskajiem likumdevējiem, kurus vada bijušie ministri Stīvens Hamonds un Nikija Morgane.

Mejai balsojumā parlamentā pašas partijas proeiropeisko deputātu dēļ tik tikko izdevās izvairīties no sakāves.

Parlaments ar 307 pret 301 balsi nobalsoja pret grozījumiem tirdzniecības likumdošanā, kuros bija pieprasīts, ka valdībai jācenšas sarunās panākt vienošanos ar Eiropas Savienību par muitas ūniju, ja līdz 2019.gada 21.janvārim tai nebūs izdevies panākt ar bloku abpusēji izdevīgu vienošanos par brīvo tirdzniecību.