Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

ZZS aicina premjeru pāvesta vizītes dienu noteikt par brīvdienu

© Reuters/Scanpix

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) izskatīt iespēju noteikt par brīvdienu 24.septembri, kad pāvests Francisks vadīs Svēto Misi Aglonas bazilikā, apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Ierakstā sociālajā tīklā "facebook.com" Brigmanis norāda, ka ZZS aicina 24.septembri noteikt kā brīvdienu, jo politiskais spēks ir saņēmis daudzus lūgumus par labu šādam solim. "Esam jau aicinājuši Ministru prezidentu izskatīt šādu iespēju, lai ticīgajiem dotu iespēju piedalīties vēsturiskajā notikumā," teikts paziņojumā sociālajā tīklā.

Cits risinājums būtu Ministru prezidenta oficiāla vēršanās ar aicinājumu pie uzņēmējiem šajā datumā piešķirt darbiniekiem brīvdienu

Brigmanis aģentūrai LETA sacīja, ka ZZS pie Kučinska ir vērsusies ar oficiālu vēstuli. ZZS līderis akcentēja, ka pāvesta vizīte Latvijā nenotiek katru gadu, tāpēc ir jāatrod kāds risinājums. Politiķis norāda, ka to ir iespējams panākt dažādos veidos, piemēram, nosakot, ka darba diena tiek pārcelta uz citu dienu.

Cits risinājums būtu Ministru prezidenta oficiāla vēršanās ar aicinājumu pie uzņēmējiem šajā datumā piešķirt darbiniekiem brīvdienu, pauda Brigmanis. Tomēr vislabākais risinājums būtu brīvdienas noteikšana likumā, piebilda politiķis.

Kā ziņots, Krāslavas novada domes, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS) aģentūrai LETA pastāstīja, ka Latgales plānošanas reģions lūgs Ministru kabinetam Latgalē paredzēt brīvdienu pāvesta Franciska pastorālās vizītes laikā 24.septembrī.

Kučinskis iepriekš pauda uzskatu, ka jautājumu par brīvdienu pāvesta Franciska vizītes laikā varētu risināt, vienojoties darba devējiem un darba ņēmējiem. Pēc premjera domām, šo jautājumu vajadzētu mēģināt risināt "izpratnes līmenī", vienojoties darba devējiem un darba ņēmējiem.

Ekonomikas ministrijā (EM) aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka Latgales uzņēmēji paši var lemt par brīvdienu pāvesta vizītes laikā. Savukārt viena valsts noteikta svētku diena valsts budžetam rada astoņu miljonu eiro zaudējumus, norādīja EM pārstāvji.