Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kaimiņa partijas biedrs Zakatistovs noliedz savu vainu "konsultāciju lietā"

© F64

Partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Atis Zakatistovs noliedz savu vainu "konsultāciju lietā", kurā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņam noteicis aizdomās turamā statusu, to pirmdien preses konferencē norādīja pats politiķis.

Zakatistovs uzsvēra, ka ir sniedzis īstas konsultācijas un ir kvalificēts sniegt pakalpojumus.

Zakatistovs uzsvēra, ka ir sniedzis īstas konsultācijas un ir kvalificēts sniegt pakalpojumus.

Viņš norādīja, ka ir notikusi kratīšana viņam piederošajā uzņēmumā "Per capita".

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu pagājušajā nedēļā aizturēja Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, Zakatistovu un uzņēmēju, "Eco Baltia" padomes priekšsēdētāju Viesturu Tamužu. Vēlāk gan trijotne atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Balstoties uz KNAB preses paziņojumā un aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, no kriminālprocesa materiāliem izriet, ka 2016.gada pavasarī Tamužs vienojās ar politiskās organizācijas valdes locekli, ka personu grupā izkrāps finanšu līdzekļus lielā apmērā no kāda uzņēmuma, ko KNAB apzīmējis ar burtu "B", nolūkā tos novirzīt politiskās organizācijas nelikumīgai finansēšanai.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs paziņojis uzņēmuma "B" valdes priekšsēdētājam, ka vēlas nolīgt kādu personu stratēģisku konsultāciju sniegšanai personīgi viņam kā padomes priekšsēdētājam. 2016. gada 1.jūnijā tika noslēgts līgums starp uzņēmumu "B" un uzņēmumu "Per capita" par konsultāciju sniegšanu. "Firmas.lv" dati liecina, ka "Per capita" pilnībā pieder Zakatistovam.

Analoģisks līgums par konsultāciju pakalpojumu sniegšanu tika noslēgts arī 2016.gada 30.decembrī. Saskaņā ar līgumu, ik mēnesi uzņēmums "B" pārskaitīja naudas līdzekļus 2000 eiro apmērā un pievienotās vērtības nodokli uz "Per capita" bankas kontu.