Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Partiju apvienība norobežojas no skandalozās LSDSP reklāmas

© Andrejs Terentjevs, F64 Photo Agency

Kā iepriekš vēstīts, Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) svētdien, 1. jūlijā, publicēja ilustrāciju, kas izraisija saštumu sociālajos tīklos, norādot, ka tā ir rasu naida kurinoša. Publicēto ilustrāciju vērtē arī Drošības policija.

Otrdien savu viedokli publicēja politisko partiju apvienība "LSDSP/KDS/GKL" (Apvienība SKG), kurā ietilpst LSDSP. Apvienība SKG norāda, ka tā "kategoriski norobežojas no jebkādām rasu naidu kurinošām politiskām reklāmām un paziņo, ka 2018.gada 1.jūlijā LSDSP biedra sociālajā tīkla Facebook”, plašu rezonansi izsaukušais, publicētais attēls, saskaņā ar Apvienības SKG Statūtiem ir apvienībā ietilpstošās politiskās partijas LSDSP iekšējā lieta."

Vienlaicīgi Apvienība SKG turpinās iestāties par tradicionālas ģimenes, kura sastāv no vīrieša un sievietes, vērtībām, neatkarīgi no laulāto tautības vai rases, norādā paziņojums.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Valsts policija pirmdien nodeva izvērtēšanai Drošības policijai.

Attēlā bija attēlota puskaila baltā sieviete un melnādains vīrietis, kuram aiz jostas aizbāzta Eiropas Savienības pase. Sieviete attēlā turēja melnādainu zīdaini. "Latvijas nākotne, ja 6.oktobrī nebalsosi par LSDSP," ar attēlu sabiedrību biedēja partija.

Pirmdienas pusdienlaikā attēls bija izdzēsts.