Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardPolitika

Beļģijas galvaspilsētas Briseles varas iestādes otrdien izraisīja politisku skandālu, aizliedzot labējo politiķu konferenci, un šo aizliegumu kā uzbrukumu runas brīvībai nosodīja vairāki Eiropas līderi, Beļģijas premjerministru ieskaitot.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) lidojuma skandāls ir bijis gana destabilizējošs, tāpēc tagad galvenais uzdevums ir koncentrēties uz valdības darbu, šādu pozīciju intervijā TV3 pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Raidījumā "Nra.lv sarunas" viesojas Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA). Viņš tikko atgriezies no kārtējā palīdzības brauciena uz Ukrainu.
17.apr Portāls nra.lv
Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidāti viesmīlības nozares pārstāvju rīkotajā priekšvēlēšanu diskusijā otrdien norādīja, ka pievērsīs uzmanību Latvijas tūrisma attīstībai.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Māksliniece un kuratori, kas pārstāv Izraēlu šā gada Venēcijas biennālē, paziņojuši, ka neatklās Izraēlas paviljona ekspozīciju, līdz nebūs panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Reaģējot uz krīzi Sarkanajā jūrā, valdība otrdien atbalstīja Latvijas dalību Eiropas Savienības (ES) jūras drošības operācijā. Gala lēmums par Latvijas karavīru dalību šajā operācijā būs jāpieņem Saeimai.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
"Apvienotā saraksta" (AS) deputāti gaidāmajā sarunā ar ārlietu ministra amata kandidāti Baibu Braži sagaida redzējumu arī par mangāna rūdas tranzīta uz Krieviju pārtraukšanu un nepieļaušanu gan caur Latviju, gan citām reģiona valstīm, aģentūrai LETA pauda AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Lietuva šajā pavasarī sāk vienu no visintensīvākajiem militāro mācību cikliem, kurā piedalīsies vairāk nekā 20 000 Lietuvas un sabiedroto karavīru ar tūkstošiem militārās tehnikas vienību.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas valdība un Vācijas aizsardzības rūpniecības kompānija "Rheinmetall" otrdien Viļņā parakstīja nodomu protokolu par munīcijas ražotnes būvniecību valstī.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušajam premjeram Krišjānim Kariņam (JV) atgriežoties Saeimā, deputātes mandātu zaudēs Viktorija Baire (JV), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Mediju ētikas padome (LMĒP) sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā publicēto "Cūku komiksu" vērtē kā "paviršības un neiejūtības sekas", aģentūru LETA informēja LMĒP.
16.apr Portāls nra.lv
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien neatbalstīja deputāta Ģirta Valda Kristovska (JV) priekšlikumu valsts amatpersonu atalgojumu katru mēnesi publicēt iestādes mājaslapā internetā, norādot saņēmēja vārdu un uzvārdu, aģentūru LETA informēja deputāta pārstāvji.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas reģionālo un lauku lietu ministrs Madiss Kallass otrdien atkāpies no amata un atgriezies darbā parlamentā.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Intervija ar ekonomikas ministru, Eiropas Komisijas komisāra amata kandidātu Viktoru Valaini.
16.apr Publicitātes materiāls
Nominēšana ārlietu ministra amatam ir mana diplomātiskā darba augstākais punkts, šorīt intervijā TV3 izteicās ārlietu ministra amatam izvirzītā diplomāte Baiba Braže.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Diplomāte Baiba Braže, kura tiek virzīta ārlietu ministra amatam, ir profesionāla un būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns (AS).
16.apr Ziņu aģentūra LETA
"Es uzskatu, ka būtu ļoti labi, ja premjeram būtu vieta, kur uzņemt viesus ", Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja bijušais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
16.apr Portāls nra.lv
Par “zaļā” kursa greizo virzību, par vēja ģeneratoru radītajām nelaimēm, par Latvijas upju postīšanu ar mazajiem hesiem, par to, kāda var būt Eiropas nākotne, vēl par daudz ko citu – “Neatkarīgās” saruna ar Saeimas deputātu Aleksandru Kiršteinu, kurš pārstāv politisko partiju apvienību “Tauta. Zeme. Valstiskums” un kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās.
16.apr Elita Veidemane
Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi pirmdien paziņojis, ka Izraēla atbildēs uz Irānas raķešu un dronu uzbrukumu nedēļas nogalē, bet nepaskaidroja kā tieši.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Aptuveni 10 000 cilvēku pirmdien Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi protestēja pret pretrunīgi vērtēto ārvalstu ietekmes likumprojektu, ko kritiķi dēvē par "Krievijas likumu".
15.apr Ziņu aģentūra LETA
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien apliecinājis Melnās jūras reģiona sabiedrotajiem, ka viņi var paļauties uz Savienoto Valstu atbalstu, lai padarītu reģionu drošāku, bagātāku un integrētāku.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Viesizrādēm bija jānotiek Seulas koncertzālē "Sejong Center", sākot no otrdienas. Sākotnēji bija paredzēts, ka tajās piedalīsies 12 Maskavas Lielā teātra dejotāji, bet vēlāk organizatori nedaudz samazināja krievu dejotāju skaitu, taču tas neapmierināja koncertzāles administrāciju.
15.apr Ziņu aģentūra LETA