Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Briti grasās Trampu sagaidīt ar protesta akcijām

© Sputnik/ SCANPIX

Lielbritānijas policija trešdien paziņojusi, ka gatavojas daudzām protesta akcijām, ar kurām briti grasās sagaidīt ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš ceturtdien ierodas trīs dienu vizītē Apvienotajā Karalistē.

Paredzēts, ka Tramps Lielbritānijā ieradīsies vēlu ceturtdienas vakarā.

Policija norādījusi, ka sagaida Londonas ielās gan Trampa atbalstītājus, gan viņa pretiniekus, uzsverot, ka drošības pasākumiem jābūt samērīgiem un saskaņā ar pilsoņu tiesībām uz runas brīvību.

Paredzēts, ka Tramps Lielbritānijā ieradīsies vēlu ceturtdienas vakarā un vispirms tiksies ar ASV vēstnieku Vudiju Džonsonu viņa rezidencē Londonas centrā, ap kuru policija jau uzslējusi drošības barjeras.

EPA/ SCANPIX

Pēc tam Tramps dosies uz vakariņām ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju Blenimas pilī, kas atrodas netālu no Oksfordas. Arī tur sagaidāmas protesta demonstrācijas.

Piektdien Tramps kopā ar Meju apmeklēs vienu no Aizsardzības ministrijas objektiem, bet pēc tam dosies uz premjerministres ārpilsētas rezidenci, kas atrodas netālu no Londonas un kur paredzētas abu divpusējās sarunas.

Pēc tam Tramps dosies uz Vindzoras pili, lai tiktos ar karalieni Elizabeti II.

Pēc tam ASV prezidents piektdienas vakarā dosies uz Skotiju, kur viņš iecerējis aizvadīt arī sestdienu.

Vairākas organizācijas laikā no ceturtdienas līdz sestdienas Londonā, Glāzgovā un Edinburgā plāno dažādas protesta akcijas, kurās varētu piedalīties vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.