Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps tomēr piekrīt izlūkdienestu secinājumiem par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās

© EPA/ SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka piekrīt ASV izlūkdienestu secinājumiem par Krievijas centieniem iejaukties ASV 2016.gada vēlēšanās. Šādi prezidents centās apslāpēt sašutuma vētru, ko izraisīja viņa nevēlēšanās dienu iepriekš Helsinkos izteikt šajā jautājumā iebildumus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Man bija stingra pārliecība - kaut arī Krievijas rīcībai nebija nekādas ietekmes uz vēlēšanu iznākumu, ļaujiet man to paust pilnīgi skaidri, un es esmu to darījis vairākkārt, ka es piekrītu izlūkošanas kopienas secinājumam.

"Man bija stingra pārliecība - kaut arī Krievijas rīcībai nebija nekādas ietekmes uz vēlēšanu iznākumu, ļaujiet man to paust pilnīgi skaidri, un es esmu to darījis vairākkārt, ka es piekrītu izlūkošanas kopienas secinājumam, ka Krievijas iejaukšanās 2016.gada vēlēšanās notika," Tramps sacīja Baltajā namā.

Tramps arī atzina, ka viņš izteicies nepareizi, kad Helsinkos ar Putinu kopīgajā preses konferencē sacījis, ka "neredz nevienu iemeslu, kāpēc tā būtu bijusi" Krievija, kas iejaucās vēlēšanās, šādi radot iespaidu, ka viņš piekrīt Putina viedoklim, nevis paša izlūkdienestiem.