Atpakaļ uz nra.lv

Kilbloka par šokējošo šovu: Meitenes ir spoguļi mums līdzās notiekošajam

Portāls nra.lv 3.novembris 2017, 11:07
 
Lauris Aizupietis/F64
"Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka facebook paudusi savu redzējumu par šokējoši atklāto sociālo raidījumu “Caur ērkšķiem uz…”

"Par šovu "Caur ērkšķiem uz...." ir sarakstītas sūdzības dažādām instancēm, arī tiesībsargam. Sievietes esot upuri, viņu parakstiem un piekrišanai piedalīties šovā, kā arī vēlmei mainīties trūkstot tādas kā rīcībspējas (un viņām arī esot "zems izglītības līmenis, kā arī, iespējams, psihiska vai garīga rakstura traucējumi").

Ekrānšāviņš no video

Noskatījos pirmos divus raidījumus. Satriecoši! Meitenes šajā raidījumā vairs nav upuri, viņas ir varones un spoguļi mums līdzās notikušajam un notiekošajam. Var saprast, kāpēc šo sociālās katastrofas seku skaidro un mierīgo atrādīšanu televīzijas ekrānos visai tautai viegli uztveramā šovu veidā, varētu gribēties aizliegt.

Neesmu redzējusi visu safilmēto, bet jau pēc pirmajiem diviem raidījumiem esmu pārliecināta, ka "šova" cilvēki ir paveikuši nenovērtējami vērtīgu darbu gan šo, gan arī visu citu "Rīgu nekad neredzējušo" meiteņu labā. Bet varas institūcijas tiek aicinātas strādāt profesionāli un atbildīgi, nevis aizliegt spoguļus.

[....]

Te nu būtu jārunā visiem daudzajiem Latvijas sociālajiem antropologiem un tām institūcijām, kas atskaitās par starptautisko konvenciju prasību izpildi Latvijā. Kas ir jādara, lai patversmēs neaugtu "sistēmas bērni", lai nepilngadīgo ģimenes ar bērniem nebūtu spiestas meklēt mitekli pamestās dārzu būdiņās un ģimenes krīzes situācijā nonākušas sievietes spētu pabarot savus bērnus bez piepelnīšanās ar prostitūciju?! Lūdzu, gudrie un atbildīgie, runājiet! Te vairs nav vajadzīga nauda ilgiem pētījumiem, to rezultātu apkopojumiem un atskaitēm. Viss ir redzams kā uz delnas un nosaukts vārdā," raksta Vija Kilbloka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas