Atpakaļ uz nra.lv

Iedzīvotājas viedoklis par latviešu dzīvi PSRS laikā "uzspridzinājis" internetu

tautaruna.lv 12.jūlijs 2018, 12:02
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Kāda Latvijas iedzīvotāja sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar viedokli par dzīvi Latvijā PSRS režīma laikā.
Mums, 60.gados dzimušajiem, bija laimīga bērnība, izglītība bez maksas, tīra, ekoloģiska pārtika, un nevajag iestāstīt, ka mūsu dzīves PSRS bija veltīgas un Dzimtenei nederīgas.

Sieviete stāsta par savu dzīvi okupācijas laikā un nonāk pie visnotaļ interesantiem secinājumiem. Salīdzinot dzīvi mūsdienās un PSRS laikā, viņa pauž, ka šodienas vara nemaz neatšķiras no "vecās".

"Varas okupācija.
Pretīgi lasīt šos nacionālistiskos naciķu izdomātos un uzspiestos murgus. Es piedzimu LPSR republikā,1960. gadā. Nekad nekādu okupāciju neizjutu. Vecāki nebija nekādā partijā (komunistu). Brīvi, bez maksas izglītojos latviešu valodā, brīvi krievu un angļu valodā, brīvi pabeidzu tolaik konservatoriju (mūzikas akadēmiju klavieru izpildītāju fakultāti). Jūs, politiķi, esat galīgi nojūgušies ar to okupācijas termina ietiepīgu uzbāšanu ļaužu prātiem, cerot dabūt sev politiskus bonusus. Tāpat arī uztiepjot valstī vienvalodību, gribat izaudzināt sev paklausīgu un stulbu elektorātu, latīņu burta kalpus, kas jums paklausīgi dziedās un dancos priekšā, slavinot nacionālo ideju. Bet pasaule nav un nevar būt viendabīga un mūždien pastalās vienveidīga masa. "Okupācija" var sēdēt tikai slimās smadzenēs. Es tajā "režīmā" piedzimu, un nebija nekādas okupācijas. Tagad jābūt lojāliem valstij - jaunvarai. Tagad ir cits, bet arī sava veida režīms: vēl vairāk birokrātijas un uzraudzības, vairāk "ieteikumu", kurus nevar nepildīt, krievu valodas faktisks aizliegums ar to "okupācijas" saukli - tīra veida krustnešu jezuītisms un divkosība. Tā jūsu politika jau daudziem ir apnikusi un kaitinoša, dabūsiet pilnīgi pretējo ar to savu "okupācijas" termina musināšanu. Mums, 60.gados dzimušajiem, bija laimīga bērnība, izglītība bez maksas, tīra, ekoloģiska pārtika, un nevajag iestāstīt, ka mūsu dzīves PSRS bija veltīgas un Dzimtenei nederīgas. Jūsu vara ne ar ko neatšķiras no vecās, tikai ar to, ka pie jums ir dzīve uz valsts parāda, totāls bezsaimnieciskums, un jūs finansē Starptautiskās Valūtas fonds, bet paši esat pliki kā baznīcas žurkas, vainodami "okupāciju", kuras radītās ražotnes iznīcinājāt, radot bezdarbu, aizdzenot trešdaļu, vairāk pat, tautu labprātīgā trimdā, paši dzīvojat ar pasaules arhitekta naudas varas zīmēm maciņos. Krievu rublis, starp citu, bija stabilāks, ar kapeikām varēja daudz ko, ko nevar atļauties tagad ar centiem. Gan viens, gan otrs tad ir "okupācija," pārdomās dalījusies Latvijas iedzīvotāja.

Ekrānšāviņš no Facebook

Šis viedoklis Facebook izpelnījies vairākus simtus atzīmju "Patīk", ar to dalījušies vairāk nekā 300 cilvēki.

Savukārt komentāros Facebook lietotāji sadalījušies divās frontēs.

Viena no tām atbalsta šo viedokli, sakot, ka tā ir taisnība un patiesība.

" Beidzot ir kādi saprātīgi cilvēki! Mans tēvs bija laimīgs, kad sagaidīja it kā brīvo Latviju,bet ļoti ātri viņu pārņēma vilšanās!" raksta kāda Facebook lietotāja.

Savukārt daļa nepavisam nepiekrīt rakstītajam, saucot viedokli par murgu un blefu vai vienkārši rakstot, ka okupācija bija, bet šai sievietei paveicās to neizjust.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas