Atpakaļ uz nra.lv

Ieskaties: Kāds pamācošs stāsts, kad pelde jūrā var būt liktenīga

tautaruna.lv 13.jūlijs 2018, 20:30
 
F64
Lai arī daudz dzirdēts, cik esam īgni, neiecietīgi viens pret otru, nelaipni, tomēr visus nevar mērīt pēc vienas mērauklas, jo ir arī cilvēki, kas nedomājot dosies otram palīgā.

"Šodien [8.jūlijs] man paveicās izglābt cilvēku jūrā (pie Carnikavas). Sieviete cīnījās par savu dzīvību tikai kādus 40-60m no krasta, dziļumā, kas bija viņai līdz krūtīm.

Sākumā nepievērsu uzmanību viņas saucieniem, vismaz tie nelikās kā palīgā saucieni, jo viņa nebija dziļi vai tālu. Kad sapratu, metos ūdenī un nokļuvis līdz viņai apjēdzu, kas par lietu - bija viļņi un tie viņu ritmiski gāza no kājām un neļāva savākties, bet atpakaļ ejošā straume vilka dziļāk jūrā.

Sākām cīņu kopā. Kādu brīdi man likās, ka neizdosies. Izdevās.

Vēršu uzmanību, ka arī mūsu seklā jūra var būt ļoti viltīga. Nav jābūt tālu no krasta, lai apdraudētu savu dzīvību. Esiet prātīgi un vērīgi, jo pat netālu no krasta esošs cilvēks var būt briesmās. Bērns, pat peldēt protošs, šādos apstākļos ir īpaši pieskatāms.

Lai izkļūtu no šādas situācijas, jāpeld paralēli krastam līdz vietai, kur atpakaļejošā straume nav tik stipra vai arī ja ir iespēja, jāatsperas no jūras dibena. Galvenais bez panikas un saglabāt elpošanu.

Padalies. Varbūt kādam noder zināt," facebook raksta Martins V.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas