Atpakaļ uz nra.lv

Latvijā populāra dziedātāja atklāj, cik nopelna, muzicējot uz ielas

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 14.jūlijs 2018, 15:05
 
F64
Dziedātāja un vijolniece Katy Tindemark jau trešo vasaru piepelnās, muzicējot uz ielām, viņa atklāja portālam "skaties.lv".
Arī lielākā naudas summa 110 eiro par stundu nopelnīti tieši Tallinā.

Pirmo reizi dziedātāja devās spēlēt uz ielas 2016. gada vasaras izskaņā Stokholmā. Spēlētas tika aptuveni trīsdesmit minūtes, cilvēki sākuši apstāties, klausīties un mest naudiņu, tā bijusi lieliska sajūta.

Vislabāk Katy patīk spēlēt Tallinas vecpilsētas ielās. Tur ir omulīga aura, ļoti atsaucīgi cilvēki, citādāka sajūta nekā spēlējot Rīgā vai Stokholmā. Arī lielākā naudas summa 110 eiro par stundu nopelnīti tieši Tallinā.

Savukārt mazākā nopelnītā summa bijusi 7.50 eiro.

Ir bijuši momenti, kad sieviete ir palikusi teju bez iztikas līdzekļiem, jo viņai ir daudz izdevumi un tieši spēlēšana viņu ir izglābusi. Paspēlē un iegūsti labu dienas naudu. Lielākie pirkumi par nopelnīto uz ielas ir vijole un dušas kabīne.

"Viens itālis reiz iedeva 50 eiro par spēlēšanu. Viņš palika, līdz beidzu spēlēt, sāka aicināt uz kafiju, vakariņās. Laipni atteicu, gribēju atgriezt viņam naudu, negribēju palikt parādā. Nākamajā dienā viņš atgriezās un nespēja pieņemt manu atteikumu.

Šādi cilvēki rada grūtākos brīžus, rodas nervozitāte, tā ir atšķirība no koncerta, tur skatuve rada barjeru, bet, spēlējot uz ielas, barjeru jārada pašai, un ne vienmēr tas izdodas. Vairākkārt man ir uzbāzīgi piedāvātas vakariņas, iepazīšanās un pat izskanējuši aicinājumi kopā pavadīt nakti,” spēlēšanas negatīvo pusi atklāj Katy.

Vairākkārt Katy ir spēlējusi uz ielas kopā ar savu meitiņu Elizabeti. Viņas vienādi saģērbjas, sataisa vienādi matus un gluži kā māsiņas dodas ielās. Elizabete spēlē flautu, bet Katy vijoli, un šāds tandēms sajūsmina publiku.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas