Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Zoodārzs atklāj jaunas detaļas saistībā ar pārbarotā jēra nāvi

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Jau vēstīts, ka maija sākumā Rīgas zooloģiskais dārzs nāca klajā ar skumju vēsti - apmeklētāju dēļ nomiris viens no jēriem. Tas ir izsaucis plašas diskusijas sabiedrībā, tāpēc zoodārzs skaidro notikušā apstākļus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Šobrīd Rīgas zooloģiskā dārza Lauku sētā valda rosība, lai gan tikai nedēļu vecā jēriņa nāve bija smags trieciens gan zoodārza darbiniekiem, gan apmeklētājiem. Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns stāsta: "Jērs tika pārbarots ar cilvēku līdzi atnesto barību. Tie bija maize, sausiņi. Tāda veida barība. Tas mazākais [jērs] bija arī dabūjis par daudz visu iekšā."

Speciālisti atgādina, ka mazie jēri uzturā drīkst lietot tikai mātes pienu, tāpēc tos nevajadzētu barot ar līdzi paņemtajām smalkmaizītēm vai kādiem citiem cilvēku gardumiem. Māris Lielkalns norāda, ka zoodārza teritorijā ir izvietotas informatīvas plāksnītes, kas norāda, ka dzīvniekus barot nedrīkst.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Zooloģiskā dārza dzīvnieku kopēja Linda stāsta: "Nevar jau arī viņiem visiem izsekot. Protams, kad arī ar tām maizēm un barankām baro... Cilvēkiem pašiem ir jāēd tos ēdienus nevis jādod citiem. Citreiz ir arī kartupeļi izvārītie līdzi, varbūt vēl no vakardienas palikušie."

Māris Lielkalns norāda, ka dzīvniekiem viskaitīgākie ir pārstrādātie produkti, piemēram, smalkmaizītes un čipsi. Tomēr arī dabiskie produkti var būt dzīvniekiem kaitīgi, jo tādā gadījumā viņi var saņemt tikai viena veida barību, kas kaitē veselībai.