Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Bankomātā "pazūd" sievietes nauda

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sieviete vārdā Rita kāda Pļavnieku lielveikala telpās novietotajā "SEB bankas" bankomātā iemaksājusi 80 eiro, bet pēc kāda laika pārskatot bankas kontu, sieviete secināja, ka bankomātā ievietotie 80 eiro nav ieskaitīti viņas bankas kontā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Es iemaksāju četrreiz 20 eiro. 80 eiro kopā. Viss bija tā kā parasti, bankomāts pieņēma karti, pieņēma kodu, pieņēma naudu, saskaitīja un parādīja summu 80 eiro. Palūdza atļauju turpināt ieskaitīt kontā un palūdza, vai es vēlos čeku. Es nospiedu "Jā". Viņš ļoti ilgi gatavoja, bet izdeva tikai karti bez čeka," stāsta Rita. Iemaksas brīdī esot noraustījusies elektrība, tomēr tajā brīdī Rita tam uzmanību nepievērsa.

"12. septembrī man piezvanīja un pateica, ka tikai mēnesi glabā video un vairs tas nav pieejams. Es bankā vērsos 17. augustā. kādas 14 - 15 dienas pēc tam, kad iemaksāju naudu," norāda Rita.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

"SEB bankas" pārstāve Agnese Strazda vēsta: "Visi bankā veiktie darījumi tiek reģistrēti sistēmā. Šajā gadījumā nav neviena ieraksta, ka karte ievietota bankas automātā. Konkrētās situācijas risināšana līdz video novērošanas kameru ierakstu pārskatīšanai nonāca tajā brīdī, kad ieraksts vairs nebija pieejams."

Banka divreiz veikusi iemaksas automāta auditu, taču naudas pārpalikumu nav konstatējusi. Strazda noliedz, ka apzināti vilcināts laiks, kamēr pazūd video ieraksti. Šādu situāciju risināšana sākas ar sistēmas ierakstu pārbaudi un bankas automāta auditu.