Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Policija atmsko nekaunīgu uzņēmumu; meklē vēl citus cietušos

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Valsts policijā šobrīd tiek izmeklēts gadījums, kad Rīgā bāzēta uzņēmuma amatpersonas no klienta iekasējušas naudu par vārtu izgatavošanu, bet nav sniegušas solītos pakalpojumus. Likumsargiem ir pamatotas aizdomas, ka no šī uzņēmuma darbinieku noziedzīgajām darbībām varētu būt cietuši arī citi iedzīvotāji, un aicina atsaukties visus cietušos. Informēt policiju iespējams, rakstot uz e-pasta adresi ovg.latgale@riga.vp.gov.lv vai arī vēršoties ar iesniegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī, Rīgā, Gogoļa ielā 7a.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknis šobrīd izmeklē lietu saistībā ar krāpšanu, ko veicis Rīgas uzņēmums, kura darbības sfēra ir vārtu izgatavošana, montāža un serviss.

Pašreizējā informācija liecina, ka 2014. gada oktobrī kāda biedrība ir noslēgusi līgumu ar šo uzņēmumu par automātisko metāla vārtu izbūvi. Biedrība samaksājusi avansa maksājumu, pārskaitot 2776,04 eiro uz uzņēmuma bankas kontu. Pēc ilgstošas līguma izpildes solīšanas uzņēmuma darbinieki nav veikuši darbu. Tādā veidā 1988. gadā dzimušais uzņēmuma valdes loceklis un citi uzņēmuma darbinieki savā īpašumā pretlikumīgi ieguvuši naudu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas - par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija

Likumsargiem ir aizdomas, ka arī citas personas ir cietušas no uzņēmuma valdes locekļa un citu darbinieku pretlikumīgās rīcības.

Valsts policija aicina atsaukties visus cietušos, rakstot uz e-pasta adresi ovg.latgale@riga.vp.gov.lv vai arī vēršoties ar iesniegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī, Rīgā, Gogoļa ielā 7a.