Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Pēc nežēlīgas izvarošanas un slepkavības, libāņi pieprasa deportēt visus sīriešu bēgļus

© The Washington Post

Asu kritikas vilni Libānā sākuši saņemt vairāk kā miljons tur nonākušo sīriešu bēgļu, pēc tam, kad valsti šokējis īpaši nežēlīgs slepkavības gadījums, ziņo The Washington Post.

Lai arī līdz šim libāņu attieksme pret bēgļiem bijusi neitrāla, 26 gadus vecas sievietes nežēlīga izvarošana un noslepkavošana, nosmacējot ar maisa uzvilkšanu galvā, visu valsti nostādījusi pret sīriešiem.

Nogalinātā bija viena no kristiešu ciema Miziaras bagātākajiem cilvēkiem meita - Raja Čidiaka. Viņu noslepkavojis sīrietis, kuru turīgā ģimene uzņēma mājās kā apkopēju. Bēglis atzinis vainu noziegumā.

Libāņi aktīvi iebilstot pret turpmāku bēgļu uzturēšanu, pieprasot viņus depotēt atpakaļ uz Sīriju, neatkarīgi no apstākļiem, kādi tos tur sagaida.

Par spīti ANO aicinājumiem nevērtēt visus bēgļus pēc viena gadījuma, sīrieši jau tikuši izlikti ārpus Mizaras robežām un maz ticams, ka libāņu attieksme uzlabosies, jo nepatika pret patvēruma meklētājiem tikai pieaugot.

Vietējie viņus vaino ne tikai noziedzības līmeņa paaugstināšanā, bet arī ekonomikas novājināšanā. ''Visa Libāna ir pret sīriešu bēgļiem,'' norāda kāds mirušās sievietes ciema iedzīvotājs.