Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Kā tā var būt! Iedzīvotāji dusmīgi par briesmīgajiem Latvijas ceļiem

© nra.lv

Laika apstākļu dēļ daudzviet Latvijā ceļi kļuvuši teju vai neizbraucami. Ne viens vien Latvijas iedzīvotājs steidz internetā dalīties ar fotogrāfijām, kurās redzami briesmīgie ceļi.

"Vēlējos padalīties, pabrīdināt autovadītājus par ceļa stāvokli posmā Vecumnieki-Ķegums līdz Vecumnieku novada robežai. Saprotams, ka ceļu stāvoklis pavasaros pasliktinās, bet nu šis jau ir par traku! Šis nav pirmais gadījums, kad man jāpalīdz ceļa vidū iestigušiem cilvēkiem,” kāds vīrietis sašutumā raksta "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu").

skaties.lv/Privātais arhīvs

Vēl kāds vīrietis raksta: “Ceļa posms Krišjāņi-Bērzpils. Jau daudzus gadus šādā stāvoklī vairākas reizes jau ir sniegtas sūdzības, uz kurām vienmēr saņemtas noraidošas atbildes. Pavasaros un rudeņos, un jebkuros lietainos laika apstākļos šis ceļa posms ir murgs! Mēs reāli braucam pa grāvi, jo ceļa malas ir augstākas par pašu ceļu! Kā tā var būt? Galu galā, visi maksājam ceļa nodokli,” sadusmots raksta autovadītājs.

skaties.lv/Privātais arhīvs

Līdzīgu nostāju pauž arī kāda sieviete, kas dzīvo Dzimtmisas pusē.

"Katra diena izvēršas gluži vai par murgu, kad ir j;abrauc pa šo ceļu. Bet variantu nav - bērni uz skolu jāved, uz darbu jābrauc!"

Tikmēr iepriekš informējām, šķīdoņa dēļ Latvijā ir slēgti vairāki autoceļi.

Slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būšot iespējama vien tad, kad šie ceļi apžūs, informē LVC. Kā uzsver LVC, plānojot braucienus reģionos, autovadītājiem ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi.

nra.lv