Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Attieksme Stradiņa slimnīcā: Pacientam liek mocīties visu nakti

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Kāda sieviete portālā "sudzibas.lv" pastāstījusi par kādu nepatīkamu situāciju, ar kādu nācies saskarties Stradiņa slimnīcā.

Sieviete raksta, ka slimnīcas pacients bijis viņas tēvs, kas nonāca kardioloģijas nodaļā, jo vīrietim bija slikti ar sirdi.

"Šīs nodaļas ārstiem un personālam ir visnotaļ zema ētikas, empātijas, izpratne gan pret pacientu, gan pret tuviniekiem. Stradiņa slimnīcā nonāca mans tētis, tika atvests ar neatliekamo medicīnisko palīdzību, pēc uzņemšanā pavadītajām sešām stundām, murgs tikai sākās. Tā kā tētis nonāca slimnīcā vakarā, tad 27.nodaļā viņš tika ievietots tikai divos naktī, vai, pareizāk sakot, iesviests palātas gultā ar tām pašām drēbēm un virsjaku, ar ko tika atvests, jāpiebilst, kad tētim tika konstatēta sirds mazspēja, ar akūtu elpas trūkumu, māsas palīgi, māsiņa pat nepalīdzēja noģērbties, kur nu vēl uzlikt skābekļa masku, lai atvieglotu elpošanu. Tētis visu nakti nomocījās un no rīta tika sveicināts ar tekstu no māsas palīga puses: "O, izdzīvoja!" Visas nakts laikā, kā arī līdz plkst.11.30, pie tēta neviens nepiegāja. Tad, kad sazvanīju nodaļu plkst.9:00, tad saskāros ar to, ka neviens no nodaļā esošiem ārstiem pat nezina, kurš tad īsti ir ārstējošais ārsts manam tētim, kā arī ar ārstu ļoti asām un neiecietīgām atbildēm," raksta sašutusī pacienta meita.

Viņa atklāja, ka tēvam uzmanība no medicīnas darbinieku puses tika pievērsta tad, kad ģimene personīgi ieradās slimnīcā - gan ārsts atradās, gan arī ārstēšana tika nozīmēta, gan arī elpošanas maska uzlikta.

"Māsiņu attieksme ir graujoša, nelaipna, neizskaidro pašam pacientam neko, vakara stundā ja piespied pogu un izsauc māsiņu, lai atgādinātu par to, ka jānoņem sistēma uzliktā, tad pretī saņem bļaujošā tonī: "ko vajag!" Runājot par apkārtējo vidi, tad nevar saprast kur īsti esi nonācis, bet tikai ne slimnīcā. Telpas netiek vēdinātas, šeit jāpiebilst, ka palātā atradās pieci cilvēki, grīdas ir netīras, wc telpas ir graujoši netīras, gultas veļa ir nožēlojamā stāvoklī. Pēc visa aprakstītā rodas jautājums, kā var cilvēks kļūt vesels ar šādu attieksmi no medicīniskā personāla puses, kā arī apkārtējā vide, kurā atrodas pacients," raksta sieviete.