Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Geji un lesbietes metas kritizēt Skārletu Johansoni; viņa atsakās no lomas filmā

© Reuters/Scanpix

Pēc lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienas kritikas amerikāņu aktrise Skārleta Johansone attiekusies no dalības filmā, kurā viņai būtu bijis jāatveido Pitsburgas kriminālajās aprindās savulaik labi pazīstamais Dante "Teks" Gils.

Lai gan es būtu priecājusies par iespēju iedzīvināt Dantes stāstu un pārvērtības, es saprotu, kāpēc daudziem šķiet, ka viņš būtu jātēlo transpersonai.

Filma "Rub & Tug" vēsta par transpersonu Džīnu Gilu, kas sevi izjuta kā pretējā dzimuma pārstāvi, dēvēja sevi par Danti un pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados vadīja prostitūcijas ķēdi Pitsburgā.

Bija plānots, ka Johansone filmā atveidos Danti, taču aktrise saņēma asu kritiku no LGBT kopienas pārstāvjiem, kuri uzskata, ka šī loma jāspēlē transpersonai. Johansonei tika pārmests, ka viņa izraudzījusies šo lomu, dzenoties pēc kino balvām.

Johansone sākumā reaģēja uz kritiku asi, norādot uz citiem slaveniem aktieriem, kas spēlējuši transpersonas, bet vēlāk paziņoja, ka kopš iepriekšējā paziņojuma daudz uzzinājusi no LGBT kopienas un atsakās no lomas.

"Lai gan es būtu priecājusies par iespēju iedzīvināt Dantes stāstu un pārvērtības, es saprotu, kāpēc daudziem šķiet, ka viņš būtu jātēlo transpersonai," paziņoja Johansone.

"Es esmu pateicīga, ka šīs diskusijas (..) izraisījušas plašāku sarunu par daudzveidību un pārstāvību filmās," viņa piebilda.