Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Bagatskis neturpinās vadīt Latvijas izlasi

© Ģirts Gertsons/ F64 Photo Agency

Ainars Bagatskis vairs nevadīs Latvijas basketbola izlasi, treneris paziņoja Latvijas Basketbola savienības rīkotajā preses konferencē.

"Gribētu pateikt savienībai paldies par sadarbību un uzticēto iespēju vadīt Latvijas izlasi," iesāka Ainars Bagatskis. "Man ir svarīga arī statistikā izaugsme, ne tikai izcīnītā vieta, un katru turnīru šajā ziņā esam spēruši mazu solīti uz priekšu. Apsverot visus par un pret, esmu nolēmis, ka tagad nevēlos turpināt darbu izlasi. Nekad nesaki nekad, bet kaut kāds posms, astoņi gadi, astoņas vasaras pie izlases stūres ir noiets. Viens no iemesliem ir jaunā Pasaules kausa atlase, kuras laikā nav izlasi iespējams savienot ar darbu labā klubā. Valdes sēdē vakar ieteicu, lai darbu turpinātu Arnis Vecvagars un Artūrs Visockis-Rubenis, ja tas ir iespējams. Nebūtu godīgi tagad piekrist turpināt darbu, bet tad pēkšņi pateikt, ka esmu saņēmis labu piedāvājumu no kluba, taču esmu gatavs izlasei palīdzēt jebkādā statusā."

LBS prezidents Valdis Voins: "27. datumā [septembrī] LBS valdes ārkārtas sēde, kuras laikā mēģināsim no kandidātu loka - uzvārdus šobrīd nesaukšu - izvēlēties galveno treneri. Un otra pozīcija, kura ir aktuāla, ir izlašu direktors, jo iepriekšējais ilggadējais direktors Māris Jučmanis ir atteicies startēt konkursā. Tā ka ne tikai galvenais treneris, bet arī izlases direktors būs cits. Ja viss būs veiksmīgi, tad 27. datumā valde varētu amatpersonas apstiprināt. Ja daļēji, tad varbūt vienu jā, bet otru ne. Ja valdē viedokļi būs ārkārtīgi atšķirīgi, tad varbūt nāksies sasaukt jaunu ārkārtas sēdi. Laika mums ir ārkārtīgi maz, tādēļ neizsludināsim publisku konkursu. Šoreiz nevaram kā citus gadus pēc čempionāta ilgi sēdēt, domāt un vērtēt."

AP / Scanpix

Bagatskis pie Latvijas izlases stūres stājās 2010. gada februārī. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība piedalījās četros Eiropas čempionāta finālturnīros, allaž iegūstot arvien labāku vietu. 2011. gadā Bagatska trenētā izlase ieņēma 21. vietu, divus gadus vēlāk bija 11. pozīcijā, pirms diviem gadiem tika iegūta astotā vieta, bet šajā septembrī Latvija izcīnīja piekto pozīciju.