Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Knicks" bez savainotā Porziņģa piedzīvo ceturto zaudējumu

© AP/ SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja jau ceturto zaudējumu četrās pārbaudes spēlēs, savā laukumā ar rezultātu 95:117 kapitulējot Hjūstonas "Rockets". Viesiem vienas atlēkušās bumbas attālumā no triple-double bija Džeimss Hārdens, bet mājiniekiem starp virkni nespēlējošo basketbolistu bija arī latvietis Kristaps Porziņģis, kurš laukumā nedevās sāpoša gurna dēļ.

Kristaps Porziņģis jau vakardienas mačā pret Bruklinas "Nets" (107:115) nepiedalījās otrajā puslaikā nelielas gurna traumas dēļ, tiesa gan, pats gan iepriekš norādīja, ka savainojumu neuzskata par pārāk būtisku. To pašu šodienas pirmsspēles sarunā ar medijiem apgalvoja “Knicks” treneris Džefs Hornačeks, kurš atklāja, ka Porziņģim ir grūtības ar kājas pacelšanu. Hornačeks nevarēja konkrēti norādīt, cik ilgi Porziņģis būs ārpus ierindas, taču neuzskatīja šo traumu par nopietnu. "Knicks" nepalīdzēja arī tādi spēlētāji kā Mindaugs uzminsks, Dags Makdermots un debitants Franks Ntilikinā, toties ierindā atgriezās Rons Beikers.

Ja spēles sākumā rezultāts auga pietiekami līdzīgi, Hjūstonas "Rockets" pirmo nopietno izrāvienu veica pirmā ceturkšņa beigās un otrās ceturtdaļas sākumā, kad piecu minūšu laikā no 20:19 panāca 40:21. Pēc puslaika viesiem bija astoņu punktu pārsvars (59:51), bet pēc trešā ceturkšņa viņi to palielināja līdz 20 punktiem (91:71). Beigās 117:95.

AP/ SCANPIX

Ar 36 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām kļūdām izcēlās Džeimss Hārdens, kurš trāpīja septiņus no četrpadsmit tālmetieniem. 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Klintam Kapelam, bet Kriss Pols šajā spēlē nepiedalījās. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Tims Hārdevejs, bet starp rezervistiem pa 17 punktiem iemeta Maikls Bīzlijs un Damjens Dotsons.

Ņujorkas "Knicks" tā bija jau ceturtā neveiksme četrās spēlēs, iepriekš divreiz zaudējot Bruklinas "Nets" (107:115, 83:117) un vienreiz - Vašingtonas "Wizards" (100:104). Tieši pret Vašingtonu "Knicks" aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli, naktī uz sestdienu plkst. 2:30 pēc Latvijas laika viņus uzņemot savā laukumā. Savukārt Hjūstonas "Rockets" svinēja trešo panākumu trīs mačos, iepriekš apspēlējot arī Oklahomasitijas "Thunder" (104:97) un "Shanghai" (144:82).