Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Hārtlijs: Esam gatavi pārsteigt hokeja pasauli

© scanpix.ee

Pirmo reizi kopš 2009. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi Latvijas izlase, kas izšķirošajā mačā atstāja sausā laukuma saimniekus dāņus – 1:0. Komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs teica, ka nākamais mačs pret Zviedrijas valstsvienību būs kā Dāvids pret Goliātu, tomēr viņš tic savai komandai.

"Paldies spēlētājiem. Paldies visiem Latvijas Hokeja federācijas darbiniekiem, kuri mūs atbalsta un izdara visu, lai komanda varētu būt veiksmīga. Paldies mūsu faniem, kuri bija šeit un kuri sekoja mājās. Lai kurp mēs dotos, tur vienmēr ir daudz Latvijas hokeja fanu. Paldies sponsoriem - cilvēkiem, kas mums tic," pēc uzvaras teica Bobs Hārtlijs.

"Esmu drošs, ka Rīgā un visā Latvijā tagad ir liela ballīte, un esam to pelnījuši. Kravājam somas un dodamies uz Kopenhāgenu," norādīja komandas galvenais treneris. Vienība ceļā dosies trešdien. "Kas par spēli! Izskatās, ka šī spēlētāju grupa atrod veidus, kā uzvarēt. Bloķēti metieni, lielisks vārtsargu sniegums - visi piedalās, tas ir komandas kopā sasniegtais. Kā treneris atkal varu teikt, ka lepojos ar savu komandu."

"Esmu drošs, ka Rīgā un visā Latvijā tagad ir liela ballīte, un esam to pelnījuši. Kravājam somas un dodamies uz Kopenhāgenu"

"Arī biznesā, ne tikai sportā, kad savāc kopā lieliskus cilvēkus, var paveikt neticamas lietas," par sniegumu aizsardzībā teica Hārtlijs. "Šo komandu ir bauda trenēt, jo visi grib mācīties un strādāt. Esam kas vairāk par komandu - ir izveidojusies ģimene. Mums ir spēlētāji, kuri gatavi dažādām lomām. Gints Meija trešajā trešdaļā nespēlēja tik daudz, bet pēdējās piecās minūtēs viņš bija laukumā un sargāja pārsvaru. Ikviens. Jaunie komandai dod enerģiju un ātrumu. Veterāni rāda piemēru. Izbaudu šo laiku."

Vienīgos vārtus guva Andris Džeriņš, mirkli pirms tam uz zilās līnijas riskanti nospēlējot Kristiānam Rubīnam. "Uzskatu, ka hokeju nevar spēlēt pasīvi. Visu laiku spēlētājiem atgādinu, lai viņi ir gatavi visam, lai viņi ir agresīvi. Hokejs ir kļūdu spēle. Vari skatīties video visu dienu, vari trenēties, bet kļūdas tāpat būs. Dāņi kļūdījās, un mēs viņu kļūdu izmantojām. Man patīk mūsu komandas sniegums, jo kļūdu nav daudz," secināja Hārtlijs.

"Nekad nevar zināt," par ceturtdaļfinālu pret zviedriem teica Hārtlijs. "Viena lieta, kas skaidri iezīmējusies pēc zaudējuma pret somiem - ka mēs ielaižam ļoti maz, neticami maz. Viss sākas ar aizsardzību, kur spēlētāji pieņem pareizos lēmumus. Disciplīna - pret kanādiešiem bija divi noraidījumi, šoreiz - tikai viens. Kad spēlē pieci pret pieciem, tas dod iespēju uzvarēt. Džeriņš iemeta ātrus vārtus, turpinājām uzbrukt un veidot momentus, bet pretiniekus vilka Andersens. Arī Elvis mūsu vārtos bija lielisks ikreiz, kad sāncenšiem bija moments."

"60 minūtes smagi jāstrādā. Zinām, ka tas būs Dāvids pret Goliātu, bet hokeju spēlē uz ledus. Esam ieradušies uzvarēt un cīnīties, nevis piedalīties. Ticam, ka varam šokēt hokeja pasauli," teica Hārtlijs.