Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Stenlija kausa fināls sākas ar Vegasas 6:4 uzvaru

© scanpix.ee

NHL aizvadīta finālsērijas pirmā spēle, un līgas debitante „Golden Knights” savā laukumā ar 6:4 pieveica Vašingtonas „Capitals”, lai gan vēl pēdējā perioda ievadā atradās iedzinējos. Par mača varoni ar diviem vārtiem trešajā periodā kļuva čehs Tomāšs Noseks.

„Golden Knights” turpina labot līgas jaunpienācēju rekordus un savu vēsturisko sasniegumu sarakstu papildinājusi ar pirmā soļa speršanu pretim uzvarai Stenlija kausa izcīņas finālsērijā. Šonakt Lasvegasā tika aizvadīta rezultatīva spēle, kurā arī „Capitals” divreiz izvirzījās vadībā, taču „Golden Knights” tomēr panāca finālā 1-0.

Lasvegasas komandas sastāvā vārtus guva pieci dažādi spēlētāji, bet vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja 24 no 28 pretinieku metieniem. Pirmoreiz Flerī tika pārspēts pirmā perioda izskaņā, kad Brets Konolijs vārtu priekšā pielaboja ripas lidojuma virzienu, tobrīd panākot 1:1, bet nieka 40 sekundes vēlāk Lasvegasas aizsardzībā caurumu atrada Niklass Bekstrēms, brīvs izslidojot vārtu priekšā.

Līdz pirmā perioda beigām Vegasa gan paspēja atspēlēties - par to parūpējās Viljams Kārlsons, pēc partnera metiena savācot ripu aiz Breidena Holtbija sargātajiem vārtiem un žigli ieraidot to tukšajā vārtu stūrī. Līdzīgā stilā „Golden Knights” guva arī savus trešos vārtus, kad otrā perioda sākumā pēc vairāku metienu sērijas pie ripas vārtu priekšā tika Railijs Smits, panākot 3:2, taču arī šī vadība nenodzīvoja ilgi, jo 30. minūtē neizturēja jau Lasvegasas aizsardzība, pēc vairākiem „Capitals” metieniem pieļaujot, ka atsisto ripu vārtos iemet Džons Kārlsons.

Rezultatīvajā spēlē sekoja attiecīgs turpinājums arī trešajā periodā, kura pašā ievadā Toms Vilsons iedabūja ripu Vegasas vārtos un vēlreiz izvirzīja Vašingtonu vadībā, bet Lasvegasa panāca 4:4 jau pēc minūtes, kad haosā vārtu priekšā vislabāk noorientējās Raiens Rīvss. Taču par mača izšķirošo brīdi kļuva čeha Tomāša Noseka vārtu guvums 50. minūtē, kad viņu pie tukša vārtu stūra ar piespēli atrada Šejs Teodors. Vēlreiz atspēlēties „Capitals” neizdevās, un Noseks pēdējās sekundēs iemeta arī tukšos vārtos pēc tam, kad pats aizsardzībā bija bloķējis Aleksandra Ovečkina metienu, līdz ar to pieliekot punktu spēlei un savas komandas uzvarai ar 6:4.

Arī sērijas otrā spēle norisināsies Lasvegasā, tā paredzēta pēc divām dienām.

Stenlija kausa finālsērija, ar 1-0 vadībā ”Golden Knights”

”Golden Knights”-”Capitals” 6:4 (2:2, 1:1, 3:1)

Vārti: 7:15 Millers (Haula) (vair.) 1:0, 14:41 Konolijs (Kempnijs, Burakovskis) 1:1, 15:23 Bekstrēms (Ošī, Vrāna) 1:2, 18:19 V. Kārlsons (Smits, Engellands) 2:2, 23:21 Smits (Engellands, Maršeso) 3:2, 28:29 Dž. Kārlsons (Ošī, Bekstrēms) 3:3, 41:10 Vilsons (Ovečkins, Kuzņecovs) 3:4, 42:41 Rīvss 4:4, 49:44 Noseks (Teodors) 5:4, 59:57 Noseks (Perons) (t.v.) 6:4
Soda minūtes: 4:4
Metieni: 34:28
Vārtsargi: Marks Andrē Flerī - Breidens Holtbijs