Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bukarts paliek Čehijā

© f64

Latvijas hokeja uzbrucējs Roberts Bukarts arī nākamajā sezonā spēlēs Čehijas spēcīgākajā līgā. 27 gadus vecais hokejists vienojies ar ''Ocelari Trinec'' vienību, šodien vēsta pats klubs.

Čehijas Ekstralīgā pēdējās trīs sezonas Bukarts pārstāvēja Zlīnas ''Aukro Berani'' komandu, kurā bija viens no uzbrukuma līderiem.

2017./2018. gada sezonā Roberts Čehijas Ekstralīgā guva gandrīz vidēji punktu spēlē, 50 mačos izceļoties ar 21 vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm. Bukartam arī lielisks lietderības koeficients plus 15. ''Play-off'' četrās spēlēs uzbrucējs iekrāja vienu rezultatīvu piespēli.

Roberts šogad bija arī Latvijas valstsvienības kapteinis pasaules čempionātā, kurā Latvija aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur līdzīgā spēlē minimāli zaudēja Zviedrijai. Pasaules čempionātā Robertam astoņās spēlēs divi vārti, divas rezultatīvas piespēles, kā arī neitrāls lietderības koeficients.

Triņecas komanda ''Ocelari'' pagājušajā sezonā Čehijas Ekstralīgā regulāro turnīru noslēdza trešajā vietā ar 92 punktiem 52 spēlēs, bet finālā piecu spēļu sērijā ar 1-4 piekāpās pēdējo divu sezonu čempionei Brno ''Kometa''.